пʼятниця, 10 березня 2017 05:05

"Барселона" відіграла чотири м'ячі

Автор: REUTERS
  Гравці ”Барселони” радіють перемозі над ”Парі Сен-Жермен”. Після виїзної поразки — 0:4 іспанці зуміли вдома взяти реванш — 6:1
Гравці ”Барселони” радіють перемозі над ”Парі Сен-Жермен”. Після виїзної поразки — 0:4 іспанці зуміли вдома взяти реванш — 6:1

Уперше в історії футбольної Ліги чемпіонів команда, що програла перший матч — 0:4, зуміла пройти далі за підсумком двох зустрічей. Це вдалося іспанській "Барселоні", яка обіграла французький "Парі Сен-Жермен" — 6:1. Останні три голи, необхідні для загальної перемоги, забили за 7 хв. до фінального свистка.

— Це важко назвати грою, — каже футбольний тренер Олег Федорчук, 56 років. — Це був Божий промисел. Відігратися після 0:4 в Парижі — нелогічно. Тут не можна щось коментувати, бо так не буває. Але людська натура звикла бунтувати проти приреченості. Всім хочеться вірити в диво. У футболі інколи трапляються ситуації, коли весь світ підтримує одну команду. Он як минулого року підтримували в Англії "Лестер". 8 березня всі підтримували "Барселону", бо хотіли дива. Я дивився англійську студію, де гру коментували Джерард, Лінекер і Оуен. Здавалося б, що їм "Барселона"? Але вони стрибали по студії, немов навіжені.

ПСЖ нарікає на погане суддівство. В їхні ворота призначили два пенальті, на користь французів — жодного, хоча підстави були.

— Судді теж люди й теж вірять у дива. Пенальті дали за сукупністю порушень. Парижани поступилися і через емоційність власного тренера. Його експресивність зазвичай на користь команді, але вчора вона дала протилежний результат. До таких матчів треба підходити із холодною головою. Унаї Емері так не вдається.

Чи були в ПСЖ шанси врятувати результат двобою?

— Звісно, ключовим моментом був нереалізований вихід Ді Марії сам на сам із голкіпером. Але в таких матчах для переможця все збігається: власний талан, нефарт суперника, зірки на небі, розчулені судді. За останні півстоліття такі матчі трапляються раз на 10 років. Я пригадую гру "Мілан" — "Ліверпуль", де англійський клуб виграв Лігу чемпіонів 2004/2005 після 0:3 в першому таймі, ФРН — Франція на Кубку світу-1982, коли в додатковий час німці відігралися, хоча поступалися по ходу 1:3, і гру Кубка світу-1989 серед 20-річних Нігерія — СРСР, де африканці відігралися після 0:4. Такі матчі треба людям, щоби не згасала віра в дива.

"Барселона" перемогла заслужено?

— За 10 хвилин до кінця гри я подивився статистику ударів. Каталонці ударили 11 разів і забили на той час три голи. Ну хай, до кінця гри кількість ударів збільшилася до 15. Але все одно цього мало. Статистика каже, що п'ять ударів — один гол. У чемпіонаті України "Шахтар" і "Динамо" б'ють по воротах у середньому 15 разів на матч і забивають 2,5 гола. "Барселона" для шести голів створила дуже мало моментів. З усіх точок зору — результат несправедливий, але Бог вирішив інакше. Тут нічого не вдієш.

Футбол. Ліга чемпіонів 2016/17. 1/8 фіналу. Повторні матчі

7 березня, вівторок

"Наполі", Неаполь, Італія — "Реал", Мадрид, Іспанія — 1:3 (перший матч — 1:3); "Арсенал", Лондон, Англія — "Баварія", Мюнхен, Німеччина — 1:5 (1:5)

8 березня, середа

"Барселона", Іспанія — "Парі Сен-Жермен", Париж, Франція — 6:1 (0:4); "Боруссія", Дортмунд, Німеччина — "Бенфіка", Лісабон, Португалія — 4:0 (0:1)

14 березня, вівторок

"Лестер", Англія — "Севілья", Іспанія (перший матч — 1:2); "Ювентус", Італія — "Порту", Португалія (перший матч — 2:0)

15 березня, середа

"Монако", Франція — "Манчестер Сіті", Англія (перший матч — 3:5); "Атлетико", Мадрид, Іспанія — "Баєр", Леверкузен, Німеччина (перший матч — 4:2)

Зараз ви читаєте новину «"Барселона" відіграла чотири м'ячі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі