четвер, 26 лютого 2009 19:41

Андрій Воронін може залишитися в "Герті"

Автор: фото: Володимир ГОВОРУХА
  Контракт Андрія Вороніна з ”Ліверпулем” закінчується у червні 2010 року
Контракт Андрія Вороніна з ”Ліверпулем” закінчується у червні 2010 року

Два тижні тому в чемпіонаті Німеччини відбувся поєдинок "Герта" — "Баварія". Український форвард "Герти" з Берліна Андрій Воронін, 29 років, забив два м"ячі мюнхенцям, що дозволило його команді очолити турнірну таблицю.

Щоправда, у минулі вихідні "Герта" втратила лідерство, поступившись "Вольфсбургу", і тепер посідає третє місце. "ГПУ" вдалося поспілкуватися з Вороніним через кілька днів після тріумфального для форварда матчу проти чемпіона Німеччини.

"Баварії" ви любите забивати — вражали ворота мюнхенців, ще коли виступали за "Кельн", "Баєр". Це наслідок додаткової мотивації чи ще й ретельного вивчення манери дій мюнхенських оборонців?

— "Баварія" — дуже сильна команда. А з такими грати завжди цікавіше. Особливе налаштування, концентрація.

У матчі з Мюнхеном ви діяли самотужки на вістрі атаки. Наскільки комфортно грати в нападі одному? Іншого форварда — травмованого нині серба Пантеліча — не вистачало?

— Відверто кажучи, мені, як і будь-якому форварду, важливо отримувати м"яч, граючи в атаці. Пантеліч більше індивідуальний гравець. У матчі з "Баварією" партнери більше грали на мене. Крім того, ми з іншим нападаючим, бразильцем Рафаелем, багато працювали без м"яча, створюючи перешкоди на початку атак мюнхенців.

У "Герті" ви граєте в оренді, а належите англійському "Ліверпулю". Узимку "Ліверпуль" продав форварда Роббі Кіна. Як це вплине на ваші шанси повернутися до Англії? Чи для цього треба одна обов"язкова умова — відставка головного тренера "Ліверпуля" Рафаеля Бенітеса?

— По-перше, це проблеми Бенітеса. По-друге, переговори щодо клубної кар"єри я повністю доручаю своєму менеджеру Андрієві Головашу.

Німецька преса стверджує, що "Герта" не може вас залишити через високі особисті умови контракту (за неофіційною інформацією, Воронін нині отримує 4 млн євро на рік. Частину цих грошей форварду виплачує "Ліверпуль". — "ГПУ"). Ви готові піти на зменшення зарплатні, щоб грати в Берліні надалі?

— Не коментую ситуацію в "Герті". Чому я повинен іти на зменшення зарплатні? Мій контракт із "Ліверпулем" закінчується влітку 2010 року. Знаю, що мій менеджер умовив "Ліверпуль" піти на поступки у випадку серйозних переговорів із "Гертою". Тепер — крок за берлінським клубом. Але скажу вас чесно: не забиваю собі надто голову цією ситуацією.

"Герта" виступала в груповому турнірі Кубка УЄФА з харківським "Металістом". До 1/16 фіналу ваша команда не вийшла. Чому?

— "Герта" не надто прагнула залишатися в євротурнірі. Ставлення до ігор Кубка УЄФА помітно відрізнялося від мотивації на матчі чемпіонату Німеччини.

Зараз ви читаєте новину «Андрій Воронін може залишитися в "Герті"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі