вівторок, 23 лютого 2010 14:28

Жоден юрист не візьметься за "справу Плющенка"

Жоден юрист не візьметься за "справу Плющенка"

Олімпійський комітет Росії (ОКР) не подаватиме правову підтримку срібному призерові Олімпіади-2010 Євгену Плющенку, який заявив, що він боротиметься за золоту медаль. Як заявило "Російській службі новин" джерело в ОКР, суддівську помилку, яка, можливо, мало місце на олімпійському турнірі фігуристів, оскаржити не можна.

За правилами Міжнародного союзу ковзанярів (ISU), протест на суддівство можна подавати тільки у тому випадку, коли мова йде про обчислювальну (математичну) помилку. Якщо ж судді помилилися у визначенні елементу або рівня його складності, то це вважається "людською помилкою", опротестувати яку не можна.

Вранці 19 лютого за київським часом Плющенко став срібним призером Олімпіади-2010, програвши в довільній програмі американцеві Евану Лайсачеку. Росіянин заявив, що арбітри судили його упереджено, і це було зрозуміло вже за підсумками короткої програми.

22 лютого Плющенко пообіцяв, що "відстоюватиме свою медаль", додавши, що збирається написати лист і зробити "якісь дії". Росіянин висловив надію, що йому буде надана підтримка в боротьбі за золоту медаль.

За словами джерела в ОКР, жоден юрист не візьметься представляти інтереси Плющенка, оскільки протест на суддівство в таких випадках не передбачений. Відзначимо, що 20 лютого міністр спорту, туризму і молодіжної політики Росії Віталій Мутко заявив, що Росія не оскаржуватиме результати олімпійського турніру фігуристів.

За матеріалами Лента

Зараз ви читаєте новину «Жоден юрист не візьметься за "справу Плющенка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі