понеділок, 14 лютого 2022 15:07

Українці на Олімпіаді: підсумки 10-го дня і медальний залік

На XXIV зимових Олімпійських іграх у Пекіні завершився 10-й змагальний день.

Були сподівання на успішний виступ українських фрістайлісток у лижній акробатиці, проте вони не виправдалися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знову розчарування. Українці на Олімпіаді: підсумки дев'ятого дня і медальний залік

Український дует фігуристів Олександра Назарова - Максим Нікітін виступив з довільною програмою. За свій танець вони отримали 97.34 бала та зайняли 18-те місце. Проте не змогли піднятися з 20-го за підсумками двох програм.

Золоті нагороди тут здобули французи Габріелла Пападакіс і Гійом Сізерон. Вікторія Сініцина й Микита Кацалапов з ОКР стали другими, а Медісон Габбелл і Закарі Доног'ю із США - третіми.

Дебютну для себе Олімпіаду Лідія Гунько також завершила на 20-й сходинці. Хоча у своєму четвертому заїзді українка показала 19-й результат. Відставання від переможниці склало майже 10 с.

Золоту нагороду в монобобі здобула американка Кейлі Гамфріс, другою стала її землячка Елана Меєрс, а третьою - канадка Крістін де Брюїн.

Двоборець Дмитро Мазурчук провів третє офіційне тренування на великому трампліні. Українець сьогодні стрибнув на 116.5 м.

У жіночій лижній акробатиці Україну представляла одна Ольга Полюк. Анастасія Новосад не вийшла на старт через позитивні тести на коронавірус. Потрапити до фінального раунду Полюк не змогла ані з першої кваліфікації, ані з другої, опинившись у підсумковому протоколі на 22-му рядку.

"Золото" дісталось китаянці Сюй Ментао. Зовсім трохи їй поступилася Ганна Гуськова з Білорусі. Третє місце зайняла американка Меґан Нік.

У командних чоловічих змаганнях зі стрибків з трампліна тріумфували австрійці. Другими стали словенці, а третіми - німці.

Визначилися фіналістки хокейного турніру. У вирішальному матчі США зіграє проти Канади.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тримаємо кулаки за фрістайлісток. Розклад 10-го дня змагання в Пекіні-2022

У медальному заліку продовжує лідирувати Норвегія, яка здобула дев'ять золотих медалей. Німеччина має вісім нагород найвищо ґатунку та перебуває на другій сходинці. Далі йдуть США та Нідерланди. Австрія піднялась на п'яте місце, вигравши п'яте "золото" та порівнявшись зі Швецією й Китаєм.

Автор: olympics.com
  Медальний залік Олімпіади-2022 після 10-го дня
Медальний залік Олімпіади-2022 після 10-го дня

Зимові Олімпійські ігри в Пекіні триватимуть з 4 по 20 лютого 2022 року.

Під час зимової Олімпіади проводяться змагання з 15-ти дисциплін у семи видах спорту. Усього розіграють 109 комплектів медалей.

Українські спортсмени у столиці Піднебесної виступатимуть у 12-ти дисциплінах

Зараз ви читаєте новину «Українці на Олімпіаді: підсумки 10-го дня і медальний залік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі