понеділок, 14 лютого 2022 09:47

У дебютному виступі на Олімпіаді в бобслеї Україна показала 20-й результат

У дебютному виступі на Олімпіаді в бобслеї Україна показала 20-й результат
Українська бобслеїстка Лідія Гунько. Фото: НОК України

На Олімпіаді в Пекіні в понеділок уночі розіграли комплект нагород у жіночому монобобі.

За підсумками чотирьох заїздів перша в історії України бобслеїстка на Олімпійських іграх Лідія Гунько замкнула чільну двадцятку з результатом 4:29.10, інформує сайт НОК України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Знову розчарування. Українці на Олімпіаді: підсумки дев'ятого дня і медальний залік

"Заїзди були неідеальними. Через те, що не маю великого досвіду на цій трасі, покращувала показники вже в процесі змагань і намагалася брати з кожного заїзду максимально, виправляти помилки.

Сьогодні зовсім інша ситуація з ковзанами. Я не спускалася тут за такої погоди. Це все вплинуло на підсумковий результат.

Олімпійські ігри - це щось неймовірне. Дякую всім за підтримку. Відчувала, що за спиною вся країна. Є велике бажання рухатися далі й розвивати бобслей в Україні", - поділилася враженнями й планами українська бобслеїстка.

Золоту нагороду в монобобі здобула американка Кейлі Гамфріс, другою стала її землячка Елана Меєрс, а третьою - канадка Крістін де Брюїн.

Загалом у Пекіні босблеїсти розіграють чотири комплекти нагород: у жіночих монобобі та двійках, а також у чоловічих двійках і четвірках.

Гунько займалася стронґменом. 2018 року вирішила спробувати себе в бобслеї. Двічі виграла "бронзу" на етапах Кубка Європи й одного разу на етапі Світової серії.

Зараз ви читаєте новину «У дебютному виступі на Олімпіаді в бобслеї Україна показала 20-й результат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі