субота, 18 липня 2009 11:58

Учасників "Тур де Франс" обстріляли з пневматичної зброї

Учасників "Тур де Франс" обстріляли з пневматичної зброї

Під час 13-го етапу багатоденної велогонки "Тур де Франс", який відбувся в п"ятницю, 17 липня, двоє її учасників були обстріляні з пневматичної зброї, повідомляє AFP.

За даними ВВС News, представник команди Rabobank іспанець Оскар Фрейре був поранений в стегно, а новозеландець Джуліан Дін з Garmin-Slipstream - у вказівний палець на лівій руці.

Інцидент відбувся на 165-му кілометрі 200-кілометрової дистанції під час підйому, відзначає AFP. Хто зробив постріли, поки що залишається невідомим. Всього, за словами Фрейре, він почув три постріли, після чого відчув біль у нозі.

Незважаючи на подію, обидва гонщики завершили етап, після чого їм була надана лікарська допомога. Зокрема, із стегна Фрейре витягнули кульку для стріляння з пневматичної зброї.

За словами представника команди Garmin-Slipstream, пошкодження на руці Діна виявилися незначними. Очікується, що обидва велосипедисти продовжать гонку і візьмуть участь в наступному етапі, який пройде в суботу.

Поліція за фактом обстрілу вже порушила справу і взяла свідчення у постраждалих.

У 2007 році під час аналогічної гонки "Тур де Франс" на шляху проходження велосипедистів була підірвана бомба. До моменту інциденту гонщики вже минули місце, де було закладено вибуховий пристрій. Відповідальність за цю акцію взяло баскське сепаратистське угрупування ETA.

Лента

Зараз ви читаєте новину «Учасників "Тур де Франс" обстріляли з пневматичної зброї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі