вівторок, 15 грудня 2009 11:21

У Кенії пропала вся національна збірна Еритреї з футболу

У Кенії пропала вся національна збірна Еритреї з футболу

Дванадцять футболістів збірної Еритреї пропали в Кенії, повідомляє AFP з посиланням на генерального секретаря Ради футбольних асоціацій Східної та Центральної Африки (CECAFA) Ніколаса Мусоньє.

Минулого тижня збірна Еритреї програла в 1/4 фіналу кубка CECAFA команді Танзанії та після цієї гри не повернулася на батьківщину.

За неофіційними даними, еритрейські футболісти звернулися до кенійської влади з проханням надати їм притулок. Зникнення спортсменів створює погане враження про регіон.

Це не перший випадок, коли еритрейські футболісти втекли з країни. У травні 2006 року чотири гравці клубу "Ред Сі" залишилися в Кенії після матчу африканської Ліги чемпіонів з місцевим клубом "Тускер". У 2007 році уряд Еритреї ввів для спортсменів вимогу. Вона мають залишати перед кожним виїздом за кордон заставу в розмірі 100 тисяч еритрейських накфа (6,7 тисячі доларів), а відправлятися за кордон у супроводі офіційних осіб.

За даними BBC Sport, на батьківщину з Кенії повернулися лише тренер збірної Еритреї і державний службовець, який супроводжував команду. Офіційно влада Еритреї спростовує інформацію про втечу гравців.

За даними ООН, сотні еритрейців тікають з країни кожен місяць. Критики еритрейского режиму стверджують, що причинами втечі є бідність населення і репресивна політика уряду. Влада країни відкидає усі звинувачення і звинувачує ООН у брехні.

Збірна Еритреї займає 151-е місце в рейтингу ФІФА. Еритрейці повинні були брати участь у відбірковому турнірі чемпіонату світу 2010 року в групі з Того, Замбією і Свазілендом, але знялися зі змагань.

Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «У Кенії пропала вся національна збірна Еритреї з футболу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі