вівторок, 10 грудня 2013 15:00

"Шахтар" навряд чи переможе: треба сподіватися на "Реал Сосьєдад"

"Шахтар" навряд чи переможе: треба сподіватися на "Реал Сосьєдад"
Руні відновить тонус за рахунок "Шахтаря"? Фото: sport-xl.net

Cьогодні вирішиться чи гратиме донецький "Шахтар" - другий сезон поспіль і третій раз в історії — в плей-оф Ліги чемпіонів. Для виходу до 1/8 фіналу Мірчі Луческу треба зіграти не гірше, ніж німецький "Баєр". Конкуренти за друге місце виступатимуть в гостях: "гірники" в англійському Манчестері проти місцевого "Юнайтед", "фармацевти" — у іспанському Сан-Себастьяні проти "Реал Сосьєдаду".

Що погано для "Шахтаря"?

1. Попередні поразки "МЮ"

Два домашні програші чемпіона Англії змушують Девіда Моеса грати сьогодні з усією серйозністю, попри "броню" у 1/8 фіналу. "МЮ" і так би не клеїв дурня, бо комфортне з точки зору подальшого жеребу перше місце "висить", а нині — і поготів.

2. Повернення Вейна Руні

Лідер англійського клубу пропустив попередній матч чемпіонату через дискваліфікацію. Щоб не випасти з тонусу, він потребує сьогоднішньої гри у стартовому складі. Нічого доброго "Шахтареві" це не віщує.

3. Неадаптованість до ігрової стилістики англійських команд

"Шахтар" зазвичай погано грає в Англії: тут його міцно трусонув "Арсеналу" три роки тому, а "Челсі" минулого сезону взяв три очки навіть не переважаючи у грі — достатньо було тільки вдало використати стандартну ситуацію і "підловити" на помилках П'ятова.

Що Англія — колись навіть шотландському "Селтику" програвали. А все тому, що гірникам важко витримати темповий британський футбол, у якому немає місця елегантним "стіночкам", а превалює боротьба на межі фолу.

"Евертон" та "Ньюкасл" до неї цілком звичні, тому не треба тішити себе надією, що "Шахтар" сильніший од них, а значить — неодмінно переможе.

Що добре для "Шахтаря"?

1. Нинішній потенціал команди

Минулорічний "Шахтар", якому уже проспівано багато дифирамбів, насправді сяяв не так довго. За великим рахунком, місяць: від виїзної гри в Турині до "спарених" матчів проти "Челсі". В кінці 2012-го команда Луческу ноги пересувала повільніше: тут і перемога над "Нордшелландом" з поганим присмаком, і програний домашній матч "Ювентусу", і подальший, уже весняний, нокаут від "Боруссії".

Зараз невідомо, який євротурнір зустрічатиме "Шахтар" навесні, зате ігрова постава команди стає міцнішою.

2. Відсутність Майкла Карріка

Ключовий "хивлеріз" у Моеса травмований. Без нього команда погано тримає гру в опорній зоні. Це створює додатковий тиск на центральних захисників "МЮ" — достатньо повільних, яких треба пресингувати.

3. Погана форма Робіна ван Персі

Голландець ледь оговтався після травми, вийшов проти "Ньюкаслу" і нічого особливого не показав. Але віддати чудовий діагональний пас чи підставити голову після навісу ван Персі завжди може. Тому добре, що у стартовому складі "МЮ" бомбардира його не прогнозується — треба доліковуватися і готуватися до наступних матчів

4. Календар матчів суперника

"Шахтар" готується до поєдинку у тижневому циклі, а "МЮ" зараз грає через два дні на третій. А у наступні кілька тижнів Моесу треба зіграти ще шість матчів.

Враховуючи всі обставини, очевидно, що "Шахтар" спроможний грати на перемогу. Та мотивація "МЮ", фактор свого поля і Вейн Руні роблять шанси команд рівними, близькими до нічиєї. Тому треба сподіватися, радше, на сьогоднішній непрограш "Сосьєдаду".

Матч "Манчестер Юнайтед" — "Шахтар"почнеться о 21.45 за київським часом. Пряма трансляція на телеканалі "1+1". Онлайн читайте на нашому сайті.

Зараз ви читаєте новину «"Шахтар" навряд чи переможе: треба сподіватися на "Реал Сосьєдад"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі