субота, 17 жовтня 2009 11:31

"Збірна України заслужила грати в плей-офф" - Луческу

"Збірна України заслужила грати в плей-офф" - Луческу

На сьогоднішньому відкритому тренуванні донецького "Шахтаря" головний тренер "гірників" Мірча Луческу розповів про своє бачення виступів національних збірних та ігор внутрішнього чемпіонату.

- Містер Луческу, скажіть, в якому стані зараз ваша команда після двотижневої перерви?

- Гравці національних збірних тільки у четвер з"їхалися до Донецька. Приїхали утомлені після перельотів та ігор. Але найголовніше, що всі без травм і здорові. Сьогодні тільки перше тренування разом. Подивимося, в якому вони стані, оцінимо. А в суботу вирішимо, хто потрапить в список 18-ти гравців, які безпосередньо готуватимуться до гри з "Карпатами".

- Поділіться враженнями про дебют Ракицького в збірній України. У "Шахтарі" він грає в центрі, в збірній - на лівому фланзі. Де він краще виглядає?

- Напевно, він все-таки центральний захисник. Природно, кожен тренер його використовує там, де він зможе більше принести користь команді. Тому в збірній він грав лівого захисника. Нам Ярослав корисний в центральній зоні, там він і продовжуватиме грати. Важливо, що в збірній він дуже добре дебютував, залишив хороше враження не тільки голом, але і своєю грою.

- Є вірогідність, що цього сезону в основному складі з"явиться Віценець?

- Він вже дебютував, і якщо буде можливість, чому ні? Якщо я побачу, що він готовий виступити в основному складі, то це відбудеться. А якщо поспішимо, поставимо його, коли він не буде готовий, то лише все зіпсуємо.

- Разом з президентом клубу ви були в Дніпропетровську на грі національної збірної України проти Англії. Як ви оцінили те, що там відбувалося в суботу?

- Дуже хороша підтримка трибун була, це я можу відзначити. Знаєте, це відбувається скрізь, де грає національна збірна - будь то Львів або ще якесь місто. Це позитивний момент, коли грає національна збірна, її тепло підтримують. Радісно, що трибуни стадіонів починають заповнюватися повністю, це дуже важливо для команди.

- Цікаво дізнатися вашу думку про стадію плей-офф Чемпіонату світу. І скажіть, збірна України гідна грати у фінальній частині цього турніру?

- Думаю, результами, яких команда добилася впродовж всієї відбірної стадії, особливо в останніх матчах, Україна заслужила грати в плей-офф. Природно, всі учасники плей-офф ставлять перед собою завдання пройти далі, тому їх чекає дуже складні дві гри. Будь-яка з команд, яка може попастися українцям, природно, сильна. Просто так туди ніхто не потрапляє. Думаю, у збірної України є всі передумови, щоб пробитися на Чемпіонат світу.

- Як ви думаєте, який найоптимальніший суперник для України?

- Не виключено, що я назву найоптимальнішого, а він для України виявиться найважчим. Всі ігри мають свою історію. І в даній ситуації не має значення, хто потрапить.

- Ваша кандидатура розглядається на пост головного тренера збірної Туреччини. Що ви скажете із цього приводу?

- Ми ж говорили про це багато раз. Кожного разу, коли в четвірці провідних клубів або збірних звільняється пост головного тренера, спливає моє ім"я. Я дуже цим пишаюся, значить, я щось зробив у турецькому футболі і залишив за собою хороший слід. Поки я тут зв"язаний контрактом і збираюся його допрацювати до кінця.

- "Карпати" - команда, яка атакує. "Шахтареві" з таким суперником простіше грати?

- Не думаю, що у нас вони повністю розкриються, львів"яни гратимуть дуже обережно. Природно, очікується дуже важка гра. Важливо зіграти добре з цією командою. Вони показали добрий результат цього року. Окрім цього, потрібно, щоб відновилися гравці після матчів за збірні, особливо з психологічної точки зору. Адже одні добре зіграли, а інші не виконали те завдання, яке перед ними ставилося, - потрапити на Чемпіонат світу. Нелегко перейти від ігор національних збірних, особливо, якщо результат не вдалий, до внутрішнього чемпіонату.

- В якому стані Кравченко?

- Вчора його прооперували в Барселоні. Поза футболом він буде приблизно шість тижнів. Потім почне відновлюватися.

Прес-служба ФК "Шахтар"

Зараз ви читаєте новину «"Збірна України заслужила грати в плей-офф" - Луческу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі