пʼятниця, 16 жовтня 2009 10:55

Збірна України може зіграти матч плей-офф у Донецьку, Харкові і Львові

Збірна України може зіграти матч плей-офф у Донецьку, Харкові і Львові

6:0 в Андоррі, ми - в плей-офф ЧС, суперника дізнаємося в понеділок. Як стало відомо з джерел у ФФУ, місце проведення домашньої гри плей-офф виконком федерації визначить вже після жеребкування. Головні претенденти - суперфартовий Львів (5 матчів - 5 перемог), оновлений стадіон "Металіст" в Харкові з його феноменальною фан-підтримкою і ультрасучасна "Донбас Арена", наймісткіша в країні, - на 50 тисяч.

Втім, ще питання, чи дозволять нам зіграти при глядачах після фаєр-шоу в Дніпрі. "Скарга англійців була дуже різкою. Все ще чекаємо реакції ФІФА", - сказали нам у ФФУ.

Що стосується суперника для України, то думки опитаних нами зірок розійшлися: від "нам будь-який по зубах" до "аби не Франція".

"З четвірки Франція, Росія, Португалія, Греція остання - найприйнятніший для України варіант, - вважає коуч грецького "Іракліса" Олег Протасов. - Грецька збірна переживає не кращі часи. Слабо виглядала проти Люксембурга. Багато ЗМІ ратують за відставку Рехагеля. Та і у гравців натягнуті відносини - в перерві недавнього матчу в роздягальні були серйозні розбірки. Втім, і недооцінювати греків не можна. На Євро-2004 їх ніхто не брав в розрахунок, а вони стали чемпіонами. Кого хочуть в суперники в самій Греції? Серед бажаних преса називає Україну і Боснію".

Протасов порадив українцям не звертати увагу на невдачі в попередніх плей-офф. Говорить, до теперішнього часу вони не мають відношення, і зараз будь-якому з "несіяних" під силу обіграти будь-якого "сіяного".

"Є передчуття, що нам попадуться португальці або росіяни, - сказав екс-динамівець Віктор Леоненко. - Краще Росія. Тому що якщо проти португальців шансів немає, то проти росіян - є. Португальці були ніякі у відборі? Та вони всі ніякі, але коли доходить черга матчів з нами, стають знову "якими". Що обнадіює, в останніх матчах наші почали битися. Росіян по пенальті б обіграли".

А ось екс-гравець "Бенфіки" Сергій Кандауров, навпаки, хотів би побачити в суперниках Португалію, але ні за що - французів. "І з клубами, і із збірною Франції ми завжди грали слабо, - говорить Сергій. - А португальців перемагали". Втім, Кандауров знає, як потрапити на ЧС, хто б не дістався в опоненти: "Треба відіграти чотири тайми з таким же настроєм, як перший з англійцями".

За матеріалами Сегодня

Зараз ви читаєте новину «Збірна України може зіграти матч плей-офф у Донецьку, Харкові і Львові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі