четвер, 14 квітня 2022 22:44

Повернення Ракицького і символічний гол. "Шахтар" провів благодійну гру з "Лехією"
4

У четвер, 14 квітня, свій другий благодійний матч провів і донецький "Шахтар". "Динамо" кількома годинами раніше в Стамбулі перемогло "Галатасарай". "Гірники" гостювали у Гданську, де протистояли місцевій "Лехії".

Гімн України перед грою мала виконати Ольга Полякова, проте в організаторів виникли проблеми зі звуком. Тому українській співачці допомогли наші вболівальники на трибунах. Опісля всі учасники зустрічі вшанували пам'ять загиблих українців хвилиною мовчання.

Гравці "Шахтаря", як і в поєдинку з "Олімпіакосом", вийшли у футболках, де замість прізвищ були написані назви українських міст, які страждають від бомбардувань російськими окупантами. Також на ігровій формі обох команд був заклик "Зупиніть війну" (Stop war).

Футболісти "Лехії" та "Шахтаря" слухають гімн України перед благодійним матчем у Гданську
Фото: скріншот з відео
Футболісти "Лехії" та "Шахтаря" перед благодійним матчем у Гданську
Футболісти "Шахтаря" перед благодійним матчем з "Лехією" в Гданську
Хвилина мовчання перед благодійним матчем "Лехія" - "Шахтар"  у Гданську

Варто зауважити, що сьогодні в стартовому складі "Шахтаря" вийшов Ярослав Ракицький, котрий покинув "Зеніт" після російського вторгнення. Востаннє у футболці донецького клубу захисник грав ще наприкінці 2019 року. "Шахтар" не підписував контракт з Ярославом, а запросив його взяти участь у товариських поєдинках.

"Гірники" дуже швидко повели в рахунку. Михайло Мудрик втік від захисників, увійшов у штрафний майданчик, де проти нього порушили правила. Сам півзахисник і реалізував 11-метровий удар.

На 12-й хв. "Лехія" зрівняла рахунок. Валерій Бондар грубо помилився поблизу власних воріт, відпустивши м'яч. Цим скористався Бассеку Діабате, котрий пробив у дальній кут з меж штрафного майданчика.

У середині тайму "Шахтар" міг пропустити вдруге. Однак цього разу з ударом у дальній кут справився Анатолій Трубін. У відповідь небезпечно пробив Дмитро Топалов. Голкіпер "Лехії" у стрибку перевів м'яч на кутовий.

У першій половині зустрічі можна ще пригадати сейв Трубіна. Варто констатувати, що "Лехія" виглядала краще. І якби не швидкий пропущений гол з пенальті, то господарі мали всі шанси піти на перерву в кращому настрої. Однак не будемо забувати, що "гірники" тільки-но вчаться грати без легіонерів, котрі покинули команду.

На другий тайм в статусі капітана "Шахтар" вивів Андрій П'ятов. Український голкіпер останнім часом підтримував форму в Туреччині в складі харківського "Металіста", а тепер повернувся в донецький клуб, з яким має чинний контракт.

"Лехія" і надалі виглядала краще. Та все ж забив "Шахтар". Михайло Мудрик обігрався з Дмитром Мишньовим, вийшов на воротаря та пробив повз нього - 2:1. Півзахисник доволі емоційно відсвяткував свій дубль, поцілувавши в підсумку український прапор на своїй футболці.

У польської команди ще було достатньо часу, аби відігратися. "Гірники" були проти, зосередивши увагу на обороні та довго розігруючи комбінації. Незважаючи на товариський статус поєдинку, Роберто Де Дзербі, очевидно, хотів виграти його, щоби команда відчула впевненість.

Закінчував "Шахтар" зустріч ледь не складом U-19, за винятком кількох гравців. І перемогу втримати не зумів, пропустивши у компенсований час від Кристіана Оконєвського - 2:2. Однак наставник "гірників", якщо і справді хоче керувати командою далі, мав змогу подивитися на молодих футболістів. На деяких з них доведеться робити ставку в найближчому майбутньому.

За домовленістю клубів, на останніх секундах у складі "Шахтаря" вийшов і забив гол у ворота "Лехії" український хлопець-біженець Діма, тому в підсумковому значиться рахунок 3:2. Гравці донецького клубу привітали Діму, піднявши його над собою та нагадавши, що цей матч був благодійним.

19 квітня "Шахтар" у благодійному матчі зіграє в Стамбулі з турецьким "Фенербахче".

Зараз ви читаєте новину «Повернення Ракицького і символічний гол. "Шахтар" провів благодійну гру з "Лехією"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі