середа, 20 липня 2016 17:52

"Потрібно вчитися жити без Луческу" - Срна

"Потрібно вчитися жити без Луческу" - Срна
Даріо Срна shakhtar.com

Капітан донецького "Шахтаря" Даріо Срна розповів про роботу з новим наставником "гірників" Паулу Фонсекою.

"Наші завдання на сезон — грати у Лізі чемпіонів, виграти чемпіонат і Кубок України. Ми два роки поспіль не можемо здобути "золото". Постараємось виконати всі поставлені перед нами завдання.

Стосовно Суперкубку України, то ми вже подивилися цей матч. Містер Фонсека зробив висновки з цього поєдинку і виділив позитивні та негативні моменти. Я впевнений, ця команда у майбутньому показуватиме гарний футбол і здобуватиме результат".

"Шахтар" вперше готувався до сезону з Фонсекою. Португалець - наступник Мірчі Луческу, який працював з "гірниками" 12 років.

"Футбольна мова одна. Хоча є інші схеми та вправи. Містер Луческу — легенда "Шахтаря". Він багато зробив для нашого клубу за 12 років. Скільки трофеїв ми виграли під його керівництвом. Але потрібно вчитися жити без нього. Бажаю йому успіху у "Зеніті". Навіть не сумніваюся, що у нього будуть успішні результати. Це людина, яка може побудувати хорошу команду і досягти гарних результатів. Усі вболівальники "Зеніта" будуть задоволені Містером.

У нас інша дорога. Фонсека — молодий та амбіційний тренер, який показав себе у "Бразі", "Порту" та "Пасуш де Феррейра". Паулу — заслуговує на повагу і він заслуговує бути тренером "Шахтаря". Ми робимо все, що Містер говорить. Ми раді, що нашу команду очолив такий фахівець. Надіємось, що вболівальники будуть задоволені грою та результатами "Шахтаря".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Я не звертаю уваги на імена футболістів. Головне - це їхня робота" - Фонсека

Під час Євро-2016 у Даріо помер батько. Футболіст отримав невелику відпустку після турніру, але в матчі за Суперкубок України вийшов на поле і відіграв весь поєдинок.

"Я більше втомився психологічно, ніж фізично. Був важкий період, але потрібно жити далі. Як я вже говорив раніше, я завершую кар'єру у збірній Хорватії. За 10 днів напишу офіційний лист. Хочу повністю зосередитися на виступах за "Шахтар".

У матчі за Суперкубок України "Шахтар" програв київському "Динамо" у серїі пенальті.

"Ми показали непогану гру. Будемо тільки додавати. Якщо футболіст хоче працювати, то швидко все зрозуміє".

Друг Даріо та багаторічний партнер хорвата у "Шахтарі" Ігор Дуляй став помічником Фонсеки.

"Всі знають, як довго Ігор був у "Шахтарі" і скільки всього зробив для клубу. В академії він добре працював з Мігелем Кардосо. Мені дуже приємно, що він тут. Такі професіонали повинні працювати у клубі".

У цьому сезоні чемпіонат України вперше пройде за участю 12 команд і у новому форматі.

"Думаю, нас чекає цікавий чемпіонат. Ми матимемо багато матчів за участю "Шахтаря", "Дніпра", "Ворскли", "Зорі" та "Олександрії". Рівень турніру повинен бути вищим. Дай Бог, щоб ситуація в Україні нормалізувалася. Тоді можна буде повернути старий формат чемпіонату. Зараз наше головне завдання — тренуватися і грати".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шахтар" отримав першого суперника у Лізі чемпіонів

У першому турі "Шахтар" зіграє із дебютантом прем'єр-ліги "Зіркою".

"90% чи 95% матчів у чемпіонаті України залежать від "Шахтаря". З усією повагою до інших команд, але у нас така кількість та якість гравців, що ми повинні змусити суперника помилятися. Але у футболі не завжди виграє кращий. Ми це бачили на Євро багато разів. Ми поважаємо кожного суперника. "Зірка" вийшла у прем'єр-лігу і захоче себе показати. Буде важко, але все у наших руках".

Вже наступного тижня "Шахтар" розпочинає боротьбу за Лігу Європи. У Львові "гірники" зіграють зі швейцарським "Янг Бойз".

"Всі знають наскільки ця гра важлива для нас. Ми хочемо вийти до групового етапу Ліги чемпіонів. Але легко не буде. Я впевнений, що ми додаватимемо від матчу до матчу. Думаю, нас чекає цікаве протистояння".

Додамо, що сьогодні "Шахтар" провів відкрите тренування перед стартом нового сезону.

Зараз ви читаєте новину «"Потрібно вчитися жити без Луческу" - Срна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі