четвер, 29 грудня 2011 10:29

Мессі програв Джоковичу боротьбу за звання найкращого спортсмена року

Мессі програв Джоковичу боротьбу за звання найкращого спортсмена року

Кращими спортсменами 2011 року в світі визнані сербський тенісист Новак Джокович і норвезька лижниця Маріт Бйорген. Такі результати опитування спортивних журналістів, проведеного Міжнародною асоціацією спортивної преси (AIPS). Учасниками опитування були 379 журналістів з 82 країн, повідомляє офіційний сайт AIPS.

Джокович випередив аргентинського футболіста Ліонеля Мессі, який в голосуванні посів друге місце. Третім став ямайський спринтер Усейн Болт. Цікаво, що за підсумками 2010 року кращим спортсменом журналісти також визнали тенісиста - тоді опитування виграв Рафаель Надаль.

Бйорген у голосуванні з вибору кращої спортсменки року випередила кенійську бігунку на довгі дистанції Вівіан Черуйот. Третє місце в опитуванні журналістів зайняла італійська плавчиха Федеріка Пеллегріні.

Кращою командою року представники спортивної преси визнали іспанський футбольний клуб "Барселона", який випередив в опитуванні збірну Нової Зеландії з регбі, а також волейбольну збірну Бразилії.

Джокович в 2011 році виграв багато турнірів, встановив кілька рекордів і завершив сезон на першому рядку світового рейтингу. Бйорген завоювала чотири золоті та одну срібну медаль на чемпіонаті світу з лижних гонок.

Що стосується "Барселони", то вона в 2011 році виграла Лігу чемпіонів, чемпіонат Іспанії і клубний чемпіонат світу.

Зараз ви читаєте новину «Мессі програв Джоковичу боротьбу за звання найкращого спортсмена року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі