середа, 21 грудня 2011 17:10

Американська академія спорту визнала Джоковича кращим спортсменом року

Американська академія спорту визнала Джоковича кращим спортсменом року

Лідер світового чоловічого тенісу, 24-річний сербський тенісист Новак Джокович став кращим за підсумками інтернет-голосування в якому взяли участь кілька сотень тисяч чоловік. На його рахунку в минулому сезоні три перемоги на турнірах "Великого шолома" - Відкритому чемпіонаті Австралії, Вімблдоні та Відкритому чемпіонаті США, а також п'ять титулів в турніраз серії "Мастерс". Новак завершив сезон з рекордною сумою призових - $ 12,619,803.

На звання атлета року за версією USSA (Американської академії спорту) претендували 12 чоловіків і 12 жінок. Джокович обійшов таких зірок світового спорту, як футболіст Девід Бекхем, плавець Райан Лохте, баскетболіст Дірк Новіцкі і гольфіст Рорі Макілрой. Слідом за сербським тенісистом розташувалися бесболіст з "Детройт Тайгерс" Джастін Верландер і філіппінський боксер Менні Пакьяо.

У жінок лауреатом премії USSA стала гольфістка з Тайваню 22-річна Цен Яні, яка завоювала п'ятий титул на турнірах Великого Шолома, чого до неї не вдавалося зробити нікому, і завершила рік на першому рядку світового рейтингу.

Цін Яни виграла престижну нагороду в боротьбі з японською фігуристкою Мікі Андо і тенісисткою Кім Клійстерс з Бельгії.

Зараз ви читаєте новину «Американська академія спорту визнала Джоковича кращим спортсменом року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі