понеділок, 12 квітня 2010 10:54

Кубок Англії розіграють лідер та аутсайдер прем"єр-ліги

Кубок Англії розіграють лідер та аутсайдер прем"єр-ліги

10 та 11 квітня на знаменитому лондонському стадионі "Вемблі" визначилися фіналісти Кубка Англії з футболу.

У суботу на поле "Вемблі" вийшли "Астон Вілла" та "Челсі". Чинний володар Кубка Англії завдяки голам Дідьє Дрогба, Флорана Малуда і Френка Лемпарда в другому таймі з рахунком 3:0 переміг команду з Бірмінгему і став першим учасником фінального матчу.

А от у другій півфінальній парі на очах 84 602 глядачів сталася сенсація. Аутсайдер Прем"єр-ліги "Портсмут", який наступний сезон розпочне у Чемпіонпшип-лізі, шокував мільйонерів з "Тоттенхем Хотспур".

31 удар по воротах Девіда Джеймса, з них 16 в площину воріт, 20 кутових, величезна перевага по ходу матчу - всього цього було у "Тоттенхема" в надлишку. Однак після того, як завдяки героїчним зусиллям оборони "помпеї" та їх воротаря Девіда Джеймса рахунок в основний час не було відкрито. А в додаткові півгодини гри оголошена банкрутом команда Авраама Гранта вирвала абсолютно неймовірну та фантастичну перемогу з рахунком 2:0. На 100-й хвилині Фредерік Пікйонн та на 117-й Кевін-Прінс Боатенг забили м"ячі у ворота "шпор".

Тепер у фіналі турніру в травні "Портсмут" чекає зустріч з лідером англійської Прем"єр-Ліги "Челсі", а персонально Авраама Гранта - зустріч зі своїм колишнім клубом, який він два роки тому вивів у фінал Ліги Чемпіонів.

Слід відразу зауважити, що у Лізі Європи "Портсмут" не зіграє: у зв"язку з процедурою передачі клуба в зовнішнє управління "Помпеї" не подали запит на атестацію зі сторони УЄФА, і це означає, що команда не зможе взяти участь в європейських турнірах.

А тим часом, "Манчестер Юнайтед" зробив подарунок "аристократам". Манкуніанці не виграли в Блекберні і втратили два дорогоцінні очки у боротьбі за "золото". "Челсі" випереджає "МЮ" на одне очко і має гру в запасі.

За матеріалами ТСН

Зараз ви читаєте новину «Кубок Англії розіграють лідер та аутсайдер прем"єр-ліги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі