неділя, 04 вересня 2011 17:35

Євробаскет. Україна програла Грузії і майже втратила шанси пройти до наступного етапу

Євробаскет. Україна програла Грузії і майже втратила шанси пройти до наступного етапу

У четвертому матчі першого групового раунду Євробаскету національна збірна України поступилася Грузії. Провівши на високому рівні першу половину гри, після великої перерви підопічні Майка Фрателло віддали ініціативу супернику, зазнавши поразки з рахунком 53-69 (17-10, 16-20, 11-21, 9-18).

У дебюті поєдинку, який розпочався після незначної затримки, обидві команди нервували та припускалися втрат, тож до середини першої чверті табло зафіксувало досить скромний рахунок 4-4. Втім, поступово українці, які надійно відпрацьовували під своїм щитом, заволоділи ініціативою в атаці. Ривок нашої команди організували Стівен Бертт та Олексій Печеров, який прагнув реабілітуватися за невиразну гру з Болгарією, реалізувавши два поспіль дальні постріли. Остаточний рахунок чверті на останніх секундах встановив Кирило Фесенко – 10-17 на користь збірної України. Протягом десяти наступних хвилин підопічні Майка Фрателло мали змогу переломити хід гри на власну користь, повівши +10 до середини чверті. Однак до великої перерви грузинські баскетболісти зуміли скоротити відставання – 33-30.

На старті другої половини матчу збірна Грузії, поклавшись на зонний захист та індивідуальну майстерність гравців задньої лінії (Георгія Цинцадзе, Манучара Маркоїшвілі та Торніке Шенгелії), вийшла вперед, а до кінця третьої чверті повела +7. У четвертій чверті грузини продовжили збільшувати власну перевагу, натомість "синьо-жовті" виглядали безпорадно не лише в атаці, а й під власним кільцем, повністю програвши боротьбу за відскік. Ще більше ситуація для української команди ускладнилася після того, як за чотири хвилини до кінця Дмитро Забірченко отримав дискваліфікуючий фол і залишив майданчик.

Заключну гру першого групового раунду Євробаскету Україна проведе в понеділок, 5 вересня, проти Бельгії.

Грузія - Україна 69:53 (10:17, 20:16, 21:11, 18:9)

Грузія: Цинцадзе (14), Маркоішвілі (11 + 6 втрат + 4 передачі), Санікідзе (6 + 11 підборів), Бойса (1), Пачулія (6 + 5 підборів) - старт; Шермадіні (4), Хейнс (7) , Шенгелія (10 + 5 підборів), Цкітішвілі (3), Гамкрелідзе (0)

Україна: Бертт (11 + 5 передач), Забірченко (3 + 5 передач), Пустозвонов (5), Ліщук (7), Кравцов (2) - старт; Печеров (11), Фесенко (7), Лукашов (5), Кольченко (2), Козлов (0), Липовий (0), Салтовець (0)

Зараз ви читаєте новину «Євробаскет. Україна програла Грузії і майже втратила шанси пройти до наступного етапу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі