субота, 03 вересня 2011 17:42

Україна здобула першу перемогу на Євробаскеті

Україна здобула першу перемогу на Євробаскеті

У третьому матчі першого групового раунду Євробаскету національна збірна України, домінуючи протягом усієї гри, здобула важливу перемогу над Болгарією з рахунком 67-56 (16-14, 18-11, 19-13, 14-18).

Переконливі дії в захисті, а також стовідсоткова реалізація триочкових кидків, два з яких на свій рахунок записав Дмитро Забірченко, один – Стівен Бертт, дозволили збірній України повести 13-5 за неповних чотири хвилини до кінця стартової чверті. До перерви болгари скоротили відставання, а на початку другого періоду зрівняли рахунок. Але черговий дальній постріл Стівена Бертта знову вивів Україну вперед, а незабаром підопічні Майка Фрателло лідирували із десятиочковою перевагою, чому не завадив навіть Ерл Ровленд, що активізувався наприкінці першої половини гри. На велику перерву команди пішли за рахунку 34-25 на користь української збірної, у складі якої 23 очка на двох записали Дмитро Забірченко та Стівен Бертт.

У третій чверті українці, як і раніше, діяли сконцентровано в захисті та продовжували тиснути на суперника в атаці. Чудову гру у складі збірної України демонстрував Олександр Кольченко, чия бездоганна реалізація з усіх дистанцій, як і вдалі дії партнерів, дозволили нашій команді збільшити перевагу до +15. Протягом першої половини останньої чверті болгарські баскетболісти, переграючи українців під щитом, скоротили відставання до семи пунктів. Але надважливий дальній кидок Олександра Кольченка повернув Україні десятиочкову перевагу. В заключні хвилини поєдинку підопічні Майка Фрателло впевнено контролювали хід гри, здобувши першу перемогу на Чемпіонаті Європи.

Україна: Олександр Кольченко – 18 очок + 4 підбирання, Стівен Бертт – 17 очок + 4 передачі, Дмитро Забірченко – 12 очок + 3 підбирання + 3 передачі, В'ячеслав Кравцов – 7 очок + 10 підбирань + 4 блок-шоти, Сергій Ліщук – 5 очок + 8 підбирань.

Болгарія: Чавдар Костов – 10 очок + 4 підбирання, Філіп Віденов – 10 очок + 8 підбирань, Ерл Ровленд – 9 очок + 5 передач + 3 підбирання.

У неділю, 4 вересня, Україна зіграє з Грузією. Початок матчу о 15:30.

Зараз ви читаєте новину «Україна здобула першу перемогу на Євробаскеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі