пʼятниця, 02 вересня 2011 09:44

Євробаскет. Україна програла Словенії, вчинивши гідний опір

Євробаскет. Україна програла Словенії, вчинивши гідний опір

У другому матчі групового раунду Євробаскету-2011, який цими днями проходить у Литві, збірна України поступилася команді Словенії з рахунком 64-68 (12-18,8, 18-16, 26-11). Про це повідомляє ЛігаБізнесІнформ з посиланням на прес-службу Федерації баскетболу України.

Пропустивши дві атаки словенців в дебюті поєдинку, збірна Україна спробувала вирівняти гру, завдяки вдалим діям Стівена Буртта, який після перехоплення заробив два з фолом. Однак далі на паркеті домінувала словенська команда, яка повністю переграла підопічних Майка Фрателло під кільцем. І якби не два точних дальніх пострілу Дмитра Забірченка, розрив в рахунку після першої чверті (12-18) міг бути значно більшим. Вирішальною стала друга десятихвилинка, за підсумками якої перевага "драконів", які продовжували домінувати під кільцем, досягла 21 очка. Українці, яким майже нічого не вдавалося створити в атаці, запам'яталися тільки епізодичними діями, наприклад ефектним данком Кирила Фесенка або триочковим кидком Максима Пустозвонова. На велику перерву команди пішли за рахунку 41:20 на користь Словенії.

У третій чверті українці зуміли дещо скоротити відставання. Але рахунок 38-57, з яким команди підійшли до фінальної десятихвилинки, залишав збірній України небагато шансів переломити хід гри. Однак підопічні Фрателло зробили майже неможливе. У четвертій чверті просто "вибухнув" Фесенко, який чи не самостійно скоротив відставання в рахунку до семи пунктів, змусивши Божидар Малковича брати тайм-аут. А чотири поспіль штрафних у виконанні Олександра Кольченка встановили рахунок 55-58. Збірна Словенії в ці хвилини виглядала розгубленою, проте до кінця гри зуміла зібратися і "на класі" втримала перемогу, випередивши Україну тільки на чотири пункти.

Таким чином, незважаючи на провальну першу половину матчу, у другій збірна України продемонструвала переконливу гру, змусивши серйозно понервувати одного з фаворитів у боротьбі за медалі Євробаскету.

Наступну гру збірна України проведе в суботу, 3 вересня, проти команди Болгарії, яка вчора в перемогла бельгійців.

Нагадаємо, в матчі першого туру збірна України у впертій боротьбі поступилася росіянам - 64:73. Відзначимо, що в наступний етап виходять три з шести команд групи.

Зараз ви читаєте новину «Євробаскет. Україна програла Словенії, вчинивши гідний опір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі