неділя, 18 березня 2012 13:36

Біатлон. Ханти-Мансійськ. Еміль Свендсен виграв мас-старт, Семенов - 17-й

Біатлон. Ханти-Мансійськ. Еміль Свендсен виграв мас-старт, Семенов - 17-й
Еміль Свендсен

Еміль Свендсен - останній переможець чоловічих гонок Кубка світу у нинішньому сезоні. Мас-старт у Ханти-Мансійську він провів чудово. Мало того, що Еміль традиційно був швидкий на трасі, так сьогодні ще й відзначився кращою в пелотоні стрільбою, допустивши всього два промахи.

Свендсен завершив сезон з величезним норвезьким прапором в руках. Варто відзначити також Андреаса Бірнбахера, який, незважаючи на провал в середині гонки, зумів фінішувати четвертим і підтвердив своє право на володіння Малим кришталевим глобусом за гонки з масовим стартом.

Крім того, Анді зумів закінчити сезон на третьому місць загального заліку, слідом за безумовними лідерами - Фуркад і Свендсеном.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біатлон. Ханти-Мансійськ. Віта Семеренко завоювала бронзу в гонці переслідування

Серед двох українських біатлоністів кращим став Сергій Семенов, з чотирма промахами зайняв 17-е місце. До останнього рубежу на дуже високі позиції претендував Андрій Дериземля. Після двох точних вогневих рубежів у позиції лежачи він і зовсім входив до трійки найсильніших. Але п'ять промахів на двох останніх рубежах відкинули Андрія на 21-е місце.

Володар Кубка світу нинішнього сезону Мартен Фуркад і зовсім допустив шість помилок на стрільбищі. І навіть його ураганна швидкість не дозволила французу фінішувати вище 15-го рядка. Взагалі, треба відзначити, що гонка проходила в досить складних вітрових умовах: відразу кілька біатлоністів допустили по 7-8 промахів, а три і менше помилок - на рахунку лише трьох біатлоністів.

Отже, офіційний сезон у чоловіків закінчений. Нагадаємо володарів головних трофеїв сезону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біатлон. Ханти-Мансійськ. Віта Семеренко завоювала срібло в спринтерській гонці

Великий кришталевий глобус відвозить до Франції Мартен Фуркад. Він же разом з усією французькою командою перемагає в заліку естафет. Малі кришталеві глобуси виграють: спринт і переслідування - Мартен Фуркад, індивідуальна гонка - Сімон Фуркад, мас-старт - Андреас Бірнбахер.

Кубок націй завоювала збірна Росії. Примітно, що жоден залік не підкорився представникам Норвегії.

1. Еміль Свендсен (0 +1 +0 +1) 43:15.7
2. Арнд Пайффер (1 +1 +1 +1) +23.5
3. Антон Шипулін (0 +0 +2 +0) +31.8
...
17. Сергій Семенов (0 +1 +2 +1) +1:29.9
21. Андрій Дериземля (0 +0 +2 +3) +2:13.6

Зараз ви читаєте новину «Біатлон. Ханти-Мансійськ. Еміль Свендсен виграв мас-старт, Семенов - 17-й». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі