субота, 10 листопада 2018 16:03

Як виглядатиме Олександр Усик під керівництвом нового тренера

 

Сьогодні, 10 листопада, близько опівночі на "Manchester Arena" в Манчестері, Велика Британія, українець Олександр Усик проведе перший захист усіх основних боксерських титулів у першій важкій вазі. У найбільш очікуваному поєдинку боксерської осені він зустрінеться з місцевою зіркою, екс-чемпіоном світу Тоні Белью. Gazeta.ua проведе текстову трансляцію події, починаючи з 23:30 год. Наразі виділяємо ключові деталі дуже статусного бою за звання абсолютного чемпіона світу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Олександр Усик нокаутував мексиканця у дебютному двобої

Тактика Белью

Прогнози експертів однотипні - "Усик – фаворит, але…". У Белью більший досвід серед профі. Він різкий, вибуховий, в нього сильніший удар, особливо хороший – лівий боковий. Він надмотивований, б'ється вдома перед рідними фанами. Для Тоні це "бій на пенсію" і він збирається завдяки перемозі "зацементувати" своє ім'я в історії боксу. Він залишить в ринзі усе, що має. Він може не гребувати будь-якими засобами. Тому не виключатимемо, що з початку поєдинку буде намагатися ставити чемпіона у некомфортне становище брудними прийомами. А ще завдання Белью – завершити бій до шостого раунду. І надіятись, що "прийде" "lucky punch" – "щасливий удар".

Тактика Усика

На початку поєдинку Белью буде вкрай небезпечним. Усику потрібно перевести бій у пізні раунди. В них на перший план вийде краща витривалість українця. Ну і, звісно, вища швидкість, краща технічна оснащеність, його молодість. Саме у цей відрізок домінування киянина в ринзі має стати очевидним для усіх. Прогнозуємо, що українець завершить бій достроково в проміжку між 9 і 11 раундами.

Фактор відсутності Ломаченка-старшого

У Манчестері в куті Олександра Усика не буде Анатолія Ломаченка – батька і тренера Василя Ломаченка. Він готував Олександра до попереднього бою з Муратом Гассієвим і був у його куті. Цього ж разу Анатолій Миколайович повністю зосереджений на підготовці сина до об'єднавчого бою з пуерториканцем Хосе Педрасою, який відбудеться 8 грудня. До бою з Белью Усик вперше готувався під керівництвом Юрія Ткаченка, відомого за роботою з Денисом Берінчиком. На правах анонімності один із близьких до Олександра людей розповів Gazeta.ua, що його порекомендував боксерові Анатолій Ломаченко. Допомагатиме Ткаченкові Сергій Лапін.

- Анатолій Миколайович так чи інакше завжди допомагає і консультує Сашка, ця підготовка не виняток, - зазначив співрозмовник. – Цього разу в куті Усика буде товариш Анатолія Ломаченка Юрій Ткаченко – цікаво буде побачити, який результат покаже їхній тандем.

Цікаво, який результат покаже тандем Усик - Ткаченко

Шлях до бою

Олександр Усик перший чемпіонський пояс – за версією WBO – здобув у вересні 2016-го. Відібрав його у Кшиштофа Гловацького в польському Гданську. У попередньому поєдинку в липні цього року українець виграв у Москві в росіянина Мурата Гассієва. Це був фінал WBSS, переможець якої об'єднав усі чотири основні титули і став абсолютним чемпіоном світу. Бій проти Белью стане для Усика шостим проти домашнього боксера - із семи останніх чемпіонських боїв.
Тоні Белью розпочав профі-кар'єру 11 років тому у напівтяжкій вазі. Саме у цій категорії він зазнав двох поразок – у боях за чемпіонські титули проти британця Натана Клеверлі і канадійця Адоніса Стівенсона. Після поразки нокаутом від останнього - в листопаді 2013 року - перейшов у наступну, першу важку, вагу. У ній реваншувався з Клеверлі, став чемпіоном світу, провів один захист і перейшов у надважку вагу, де двічі переміг колишнього чемпіона світу у двох вагових категоріях, співвітчизника Девіда Хея. Щоб стати абсолютним чемпіоном світу, битиметься з Усиком в крузервейті. Хоча українець був готовий зустрітися з британцем і у хевівейті.

В разі перемоги Усик гарантовано перейде у надважку вагу. Його ціль – зустріч з чемпіоном за трьома версіями, британцем Ентоні Джошуа. Перед ним, очевидно, проведе один-два поєдинки – адаптаційні у новій вазі і з метою підвищення популярності на Туманному Альбіоні. Якщо ж станеться сенсація і переможе Белью – можливий матч-реванш. Опцію про це нібито заклали у контракт на бій.

Зараз ви читаєте новину «Як виглядатиме Олександр Усик під керівництвом нового тренера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі