неділя, 19 травня 2024 06:10

Усик переміг Ф'юрі. Очікують на бій-реванш
10

Український боксер Олександр Усик переміг британця Тайсона Ф'юрі та здобув титул абсолютного чемпіона світу в надважкій вазі.

На кону був титул абсолютного чемпіона світу в хевівейті. Поєдинок тривав усі 12 раундів, передає Gazeta.ua.

Перед поєдинком українець і британець контролювали всі важливі пояси – WBA, WBO, IBF, IBO та WBC.

Олександр Усик переміг Тайсона Ф'юрі
Фото: gettyimages.com
Олександр Усик переміг Тайсона Ф'юрі
Олександр Усик переміг Тайсона Ф'юрі
Олександр Усик переміг Тайсона Ф'юрі
Олександр Усик переміг Тайсона Ф'юрі

Із перших раундів Ф'юрі перебував переважно в центрі майданчика, намагався контролювати спроби Усика підвищити темп. Однак, український боксер кілька разів влучив у британця, тож тому довелося змінити тактику.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Усик поділився очікуваннями від "бою століття" з Ф'юрі

"Циганський Король" перехопив ініціативу у п'ятому-восьмому раундах. Він прагнув підстерегти Усика на помилці, у шостому раунді струсонув суперника зустрічним ударом.

У дев'ятому раунді Усик додав у швидкості дій та змусив Ф'юрі розкритися. Тоді українець видав низку ударів. Британець опустив руки та вже фактично не захищався. Ф'юрі опинився на канатах, але рефері затягнув із рішенням відраховувати 10 секунд, а коли вони закінчилися, пролунав гонг.

Ф'юрі швидко прийшов до тями після нокдауну. Боксери намагалися здобути очки в нотатках суддів.

У результаті Усику віддали перевагу двоє з трьох суддів – 115:112, 114:113. Один із арбітрів зафіксував мінімальну перемогу Ф'юрі – 114:113. Це робить бій-реванш невідворотним.

Із перемогою Олександра Усика привітав президент Володимир Зеленський.

"Українці бʼють потужно! І врешті-решт усіх наших противників буде подолано. Олександр Усик – абсолютний чемпіон світу! Важка битва, що доводить: українська витримка і сила народжують українську перемогу. Вітаю, чемпіоне! Вітаю, країно! Слава Україні!", - написав Зеленський у соцмережах.

Перед боєм Тайсон Ф'юрі і Олександр Усик провели церемонію зважування, на якій українець показав рекордну вагу в кар'єрі.

Під час битви поглядів Ф'юрі показав свою неповагу і вдруге її зірвав - Тайсон штовхнув Олександра, а потім почав словесну перепалку з українцем

Зараз ви читаєте новину «Усик переміг Ф'юрі. Очікують на бій-реванш». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі