неділя, 26 травня 2024 21:53

Ястремська та Костюк вийшли у наступне коло Ролан Гаррос - Цуренко знялася

Ястремська та Костюк вийшли у наступне коло Ролан Гаррос - Цуренко знялася
Українка Марта Костюк переграла бразилійку Лауру Пігоссі в трьох сетах. Фото: Getty Images

Українські тенісистки Даяна Ястремська та Марта Костюк здолали перший раунд Відкритого чемпіонату Франції 2024 року.

Ястремська в трьох сетах розібралася з австралійкою Айлою Томляновіч. Українка в першій партії двічі програла на власній подачі та дозволила опонентці повести в рахунку. Проте, змогла повністю реваншуватися в двох наступних, пише РБК-Україна.

У другому сеті Ястремська оформила брейки в сьомому та дев'ятому геймах і надуважно зіграла на власних подачах. Зі старту ж третьої партії українська тенісистка взяла три гейми поспіль. Потім знову зосередилася на подачах і довела матч до перемоги.

Натомість Костюк переграла бразилійку Лауру Пігоссі в трьох сетах. Латиноамериканка розпочала з брейку, але поступово українка перебрала ініціативу до своїх рук. Під завісу партії вона двічі взяла подачі Пігоссі та вийшла вперед.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали нову дату бою-реваншу Усика з Ф'юрі

У другому ж сеті суперниці йшли нога в ногу. Тричі на брейки бразильської тенісистки Костюк відразу ж відповідала зворотними. Прогнозовано партія перейшла в тай-брейк. Там вітчизняна тенісистка спершу вела (3:1), але розгубила перевагу та поступилася.

Негативна тенденція продовжилася в третій партії. Пігоссі сенсаційно виграла чотири гейми поспіль і серйозно похитнула шанси Костюк на перемогу. Проте, українка вчасно прийшла до тями. На користь їй зіграла і пауза через дощ. Костюк набрала 6 пунктів поспіль і завоювала путівку в 1/32 фіналу.

Досвідчена Леся Цуренко завчасно завершила виступи на турнірі. За рахунку 5:6 у першому сеті проти Донни Векіч із Хорватії знялася з поєдинку.

У наступному колі Даяна Ястремська зустрінеться з китаянкою Яфань Ван.

Тим часом Марта Костюк матиме нагоду поквитатися з Донною Векіч за виліт співвітчизниці.

Зараз ви читаєте новину «Ястремська та Костюк вийшли у наступне коло Ролан Гаррос - Цуренко знялася». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі