понеділок, 13 лютого 2017 06:30

"Пробували підкупити за 6 тис грн" - біженців хочуть виселити на вулицю

"Пробували підкупити за 6 тис грн" -  біженців хочуть виселити на вулицю

168 вимушених переселенців з Донбасу і Криму хочуть виселити з пансіонату "Джерело" в Пущі-Водиці.

Заселення пансіонату відбулося у червні 2014 року. Про це повідомляє Громадське радіо.

"Пансіонат "Джерело" є власністю одного з сім'ї Януковича. Людей-переселенців заселяли як в Межигір'я, так і сюди. Влада в особі департаменту Мінсоцполітики, КМДА, не вітала те, що ми будемо там жити. В жовтні 2014 року вони були вимушені це зробити, надали нам відповідні довідки, що ми там мешкаємо, нас зареєструвало Управління праці і соціального захисту населення. Ми вважали, що маємо абсолютно законні підстави там мешкати. До того часу, поки не з'явився один власник, другий, третій", - розповідає переселенець Олександр Лазуренко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Переселенці з дітьми мерзнуть в занедбаному інтернаті

Переселенців намагається виселити останній власник пансіонату В'ячеслав Гомонай.

"Про власника нам стало відомо на кінець літа 2016 року. Два роки відомостей не було, він про себе не заявляв. З'являлася ще якась дівчина від "Геліоса", але неможливо було розібрати, що там написано, чи справжні печатки. Прямих погроз у нашу адресу не мали. Але сказали: все рівно будь-яким способом ми вас виселимо. На сьогодні там уже вставляють на двері електронний замок - мабуть, готуються"

За словами переселенців, представники Київської міської державної адміністрації запропонували їм приміщення за фейковими адресами.

"Півтора місяці минулої зими не опалювалося приміщення пансіонату. Ми опалювали його дровами, тим самим зберегли будівлю від розмерзання. І що вони нам пропонували: їхати десь в село, майже по всіх областях України. Але, на жаль, то були фейкові адреси і телефони. Ми телефонували, а люди казали нам: ми вас не чекаємо. Навіть хотіли дати 6000 гривень кожному особисто, якби тільки звільнили ці приміщення"

Зараз ви читаєте новину «"Пробували підкупити за 6 тис грн" - біженців хочуть виселити на вулицю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі