вівторок, 13 листопада 2018 04:15

Переселенцям роздали квартири, які відремонтували німці

Автор: kharkivoda.gov.ua
  Харків: переселенці отримали квартири, які відремонтували німці
Харків: переселенці отримали квартири, які відремонтували німці

У Красноградському районі Харківської області нові квартири отримають 12 сімей переселенців з Донбасу., будівля під соціальне житло для внутрішньо-переміщених осіб в селищі Дослідне реконструювали за рахунок німецьких партнерів, повідомили в прес-службі облдержадміністрації

Красноградський міський голова Володимир Максим повідомив, що здача об'єкта і видача ордерів відбудуться в листопаді.

Завдяки закордонним донорам - Уряду Німеччини (Німецький державний банк KfW) - було відновлено будівлю лабораторного корпусу дослідної станції сільгоспінституту. Зараз тут розміщуються 4 двокімнатні квартири по 45 кв. м і 8 однокімнатних квартир по 26 кв. м.

"Тут були голі стіни без вікон і дверей. Тепер це новий будинок - відновлений за сучасними технологіями. У будівлі встановлені енергозберігаючі вікна та двері, а кожна квартира має особисті лічильники тепла і води ", - підкреслив Володимир Максим.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Порошенко підписав закон про соцжитло для переселенців

Він також зазначив, що будинок залишається в комунальній власності.

"Війна закінчиться, і люди поїдуть додому, а будівля буде потрібно для вирішення соціальних питань жителів Краснограда", - каже міський голова.

Зараз зареєстровані кілька законопроектів щодо надання житла людям, чиї домівки постраждали від конфлікту. Але для їхнього ухвалення бракує політичної волі, зазначає Олег Мартиненко з Української Гельсінської спілки з прав людини.

У Верховній Раді, тим часом, називають й інші причини зволікання.

Зокрема, за словами депутата від "Блоку Петра Порошенка" Мустафи Найєма, проблемою є інвентаризація цього житла і доведення права власності на житло на окупованій території.

Зараз ви читаєте новину «Переселенцям роздали квартири, які відремонтували німці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі