неділя, 12 квітня 2009 17:18

В Інтернеті з"явився троян, який краде гроші з інтернет-банків

В Інтернеті з"явився троян, який краде гроші з інтернет-банків

Представники однієї з антивірусних лабораторій повідомили про активізацію банківського трояна Banker.LSL, що використовує відео з пасхальною тематикою для зараження користувачів з наступною крадіжкою грошей з їхніх рахунків в інтернет-банках.

Щоб не викликати підозр у користувачів, їм демонструється відео, і одночасно з цим встановлюється шкідлива програма.

Як зазначили експерти, троян Banker.LSL спеціально розроблений для крадіжки паролів доступу до банківських он-лайн-сервісів. Він перехоплює управління і зчитує інформацію з клавіатури, відслідковує рухи мишки і її кліки, перехоплює скріншоти відкритих веб-сторінок і зчитує інформацію, яку користувач вводить при заповненні різних веб-форм (форма авторизації, анкети та ін.)

Крім того, вірус завантажує на комп"ютер користувача набір текстових файлів, в яких він зберігає перехоплену інформацію, а потім намагається їх відправити на спеціальну веб-сторінку.

"На нього також можна натрапити при спробі завантажити в інтернет-форумах якесь відео з YouTube. В результаті цього на комп"ютер користувача завантажується троян", - пояснює Луїс Корронс, технічний директор PandaLabs, а також закликає користувачів бути обережними, тому що цей тип вірусів зазвичай поширюється з електронними повідомленнями.

Нагадаємо, у свою чергу корпорація Microsoft, посилаючись на результати свого дослідження, повідомила, що понад 97% електронних повідомлень, що відправляються через інтернет, є спамом.

Нагадаємо, недавно у Всесвітній мережі зафіксували масштабну епідемія троянського вірусу Blackmailer, який вимагає у своїх жертв гроші. Потрапивши на комп"ютер жертви, програма Blackmailer починає рекламувати сайти з "матеріалами для дорослих", попутно пропонуючи для свого видалення відправити СМС на платний номер, а потім ввести в спеціальну форму отриманий код.

За матеріалами Security Lab, Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «В Інтернеті з"явився троян, який краде гроші з інтернет-банків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі