середа, 02 листопада 2016 11:46

Собака допомагає дівчинці пережити напади епілепсії
3

Фото: dailymail.co.uk

9-річній Міллі Уебб з англійського графства Чешир справитися з епілепсією допомагає її собака Елмо. Судоми в дівчинки починаються навіть тоді, коли вона сміється. Таке буває по 50 разів на день. Це рефрактерна епілепсія, її напади неможливо контролювати ліками. Якщо залишити дитину без нагляду, вона може отримати серйозну черепно-мозкову травму або захлинутися й померти.

Зараз у Міллі з'явився друг, який рятує їй життя. Це однорічний собака Елмо. Він уміє передбачати судоми до того, як вони почнуться.

"Активні ігри з друзями на святі або сміх можуть спровокувати напад. Коли Міллі була трохи молодша, було простіше, тому що вона не любила гуляти. Зараз їй хочеться гратися із друзями і жити повноцінним життям. Іноді ми хочемо, щоб вона сиділа й дивилася телевізор, але вона обожнює кататися з друзями на велосипеді і на роликах", - каже Стюарт Уебб, тато дівчинки.

За останні п'ять років з часу прояву перших симптомів Міллі перепробувала 12 видів ліків, але жодні з них не вплинули на кількість або силу нападів епілепсії.

Коли цього літа Міллі купалася в басейні і в неї почалися судоми, Елмо витягла її з води. Вона реагує на плач, біжить до дівчинки, лиже їй обличчя, щоб привести до тями.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бездомний собака обідає щодня в дорогих ресторанах

У червні, коли Міллі заснула на дивані, Елмо раптом схопилася і почала лизати їй обличчя. Лінда, мама дівчинки, спробувала відігнати собаку, але зрозуміла, що у доньки судоми. "Так ми вперше побачили, що Елмо намагається нас попередити про майбутній напад, - каже Лінда. - Її не треба вчити, як справлятися з нападами, вона вже це вміє. Елмо просто потрібно навчити попереджати нас. Тоді вона всюди зможе супроводжувати доньку і морально підтримувати її".

Зараз ви читаєте новину «Собака допомагає дівчинці пережити напади епілепсії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі