четвер, 31 січня 2013 09:41

Принц Чарльз проїхався у метро вперше за 30 років

Спадкоємець британського престолу, принц Уельський Чарльз і його дружина, герцогиня Корнуольська Камілла 30 січня вперше разом проїхалися на поїзді лондонського метрополітену.

Візит королівських осіб до підземки був приурочений до 150-річного ювілею найстарішого у світі лондонського метро, який відзначався цього місяця.

Чарльзу і Каміллі на вході на станцію Фаррінгдон були вручені пам'ятні смарт-карти Oyster з 10 фунтами кредиту на кожній з них, не дивлячись на те, що їм обом за віком належить безкоштовний проїзд на міському транспорті.

До станції був поданий поїзд нового покоління. Пасажирам, що потрапили в один вагон з королівською особою, не дозволяли наближатися до гостей.

Для Чарльза поїздка у метро стала першою за останніх 33 роки - останній раз він спускався у підземку у 1979 році для участі у церемонії відкриття нової лінії.

Чарльз і Камілла проїхали одну станцію - до великої транспортної розв'язки Кінгс-Кросс, де вони піднялися до будівлі залізничного вокзалу і відвідали місцеву пам'ятку - платформу 9 3/4. Це місце з нібито застряглим у стіні візком для багажу стало знаменитим завдяки персонажу книг Джоан Роулінг - Гаррі Поттеру. Платформа є місцем паломництва багаточисельних британських і зарубіжних туристів.

Люди, які знають Каміллу, стверджують, що герцогиня Корнуольська також захоплюється Гаррі Поттером.

Зараз ви читаєте новину «Принц Чарльз проїхався у метро вперше за 30 років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі