пʼятниця, 23 вересня 2011 11:41

Кальмарів-бісексуалів виявили вчені в Тихому океані

Кальмарів-бісексуалів виявили вчені в Тихому океані

Учені з'ясували подробиці статевого життя загадкового глибоководного кальмара, яке виявилось "безладним і розпусним".

Переглянувши відеозйомки, зроблені дистанційно керованими підводними апаратами, американські дослідники виявили, що ці мало вивчені людиною тварини часто схрещуються з особинами своєї статі.

Глибоководні кальмари настільки рідко зустрічають інших представників свого підряду, що коли це відбувається, головоногим просто не вдається визначити стать того, хто з'явився перед ними.

Вчені вивчили відеокадри, зібрані глибоководними апаратами протягом 20 років. Велика частина зйомки була зроблена в районі унікального підводного каньйону Монтерей у Тихому океані біля берегів Каліфорнії.

Спостереження за кальмарами Octopoteuthis deletron проводились на глибині 400-800 метрів. Довжина тіла цих істот становить 12 см, а частина їх щупальців загинається на зразок гаків.

До теперішнього часу про методи спаровування глибоководних кальмарів було відомо досить мало. Раніше вчені виявили, що, зустрічаючи самку, самець покриває її сперматофорами - капсулами, що містять мільйони сперматозоїдів - які вбираються в тканини її тіла.

Але тепер, завдяки аналізу відеокадрів, вчені змогли з'ясувати куди більше подробиць.

Зараз ви читаєте новину «Кальмарів-бісексуалів виявили вчені в Тихому океані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі