вівторок, 27 травня 2008 12:48

Біля берегів Австралії виловлений гігантський кальмар (ФОТО)

Австралійські рибаки зловили гігантського кальмара завдовжки більше 6 метрів і вагою 227 кілограмів. Коли молюск попався в мережі риболовецького судна, він був вже мертвий, повідомляє агентство AP.

Кальмара виловили на південно-східному побережжі країни на глибині 500 метрів. Для того, щоб тіло гігантського молюска витягнути на палубу, було потрібно зусилля десяти рибаків.

Мертвого головоногого тимчасово помістили на зберігання в складський морозильник міста Портленд. Місцевий музей збирається забрати його в найближчий день. Біологи постараються визначити вид кальмара, його вік і можливу причину смерті, а потім він стане музейним експонатом.

Кальмари відносяться до загону десятиногих головоногих молюсків. Довжина звичайного кальмара не перевищує 0,5 метра. Проте розмір гігантського кальмара, який вважається найкрупнішим безхребетним, може досягати 20 метрів разом з щупальцями.

Гігантські кальмари мешкають на глибині 200-1000 метрів і рідко спливають на поверхню, тому їх зазвичай знаходять мертвими в шлунках кашалотів або викинутими на пляжі, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «Біля берегів Австралії виловлений гігантський кальмар (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі