пʼятниця, 22 березня 2013 00:30

Десятьох людей збило авто на зупинці

Вранці 20 березня на вул. Набережна Перемоги, 104 у Жовтневому районі Дніпропетровська легковик БМВ збив десятьох людей, які стояли на зупинці громадського транспорту. Загинули чотири жінки і 9-річний хлопчик. Ще дві жінки, чоловік і хлопець потрапили до лікарні у тяжкому стані.

О 7.45 позашляховик "Нісан Ікс-Трейл", рухаючись Набережною, повернув ліворуч на вул. Овражну. Перетнув три смуги зустрічного руху й зупинився. У цей час на зелений сигнал світлофора по одній із них рухався БМВ 320. Спробував об'їхати джип, але не встиг і врізався у нього. На зупинку БМВ за інерцією винесло правим боком. Збивши людей, авто врізалося в торговий кіоск.

— Я, как обычно, пришла на работу около 6.30. Людей было немного, поэтому занялась своими делами. В какой-то момент нагнулась, чтобы что-то достать, и вдруг — удар. Надо мной полетели стекла, расшибло голову. Первое, что увидела выйдя из киоска, тело мальчика, — згадує продавець кіоску Ніна Шкребець, 65 років. — Кто-то подхватил меня под руки и повел в близлежащую аптеку, где девочки оказали первую помощь.

Потом снова зашла в киоск, а там девушка лежит и стонет. Я стала звать на помощь. Её вытащили и погрузили в карету "скорой", за ней и меня забрали.

На місці загинули 49-річна Людмила Замурейко, Маргарита Твердохліб, 73 роки33-річна Віра Губа та її син Кирило, 9 років. 28-річна Ольга Стежко померла на операційному столі в обласній лікарні ім. Мечникова.

У "нісана" вирваний двигун, моторний відсік розбитий, у БВМ — весь лівий бік та скло. За кермом позашляховика був 57-річний чоловік, він не постраждав. "Нісан Ікс-Трейл" належить одному з місцевих наукових інститутів. Водій БМВ 37-річний Ярослав — підприємець, їхав на ділову зустріч. Обох заарештували. Їм загрожує до десяти років тюрми.

— Пока мы не готовы сказать, было ли превышение скорости со стороны водителей. Сейчас им представлено обвинение в обоюдной вине в ДТП, что привело к гибели нескольких человек. Причину аварии выясняем, — каже голова обласної міліції Віктор Бабенко на оперативній нараді за декілька годин після аварії.

33-річна Віра Губа працювала інженером-електронником у школі №35. Везла сина Кирила на навчання за 2 км від місця аварії. Учителі збирають гроші на похорони.

— В школе объявили траур. Они утром должны были приехать, а их нет. Классная учительница Кирилла начала звонить, а там трубку милиция берет. Вот так, люди ехали на работу и учебу, а оказались в морге, — телефоном по обіді розказує Олена Пузачова, 35 років, колега загиблої. — У школі вивісили портрет Віри та сина в чорній стрічці. Деякі вчителі понесуть сьогодні ввечері свічки на місце загибелі.

За 200 м від місця аварії позаторік син місцевого прокурора Дмитро Рудь збив на смерть трьох жінок. Вони чекали маршрутку, коли в них на великій швидкості в'їхав джип.

— На Набережной всегда гоняют — дорога хорошая, прямая. Два года назад здесь мажор поубивал людей, сейчас эти. Где была авария — дурное место. Там остановка прямо возле поворота и светофора. К тому же разворот разрешен, повороты влево и вправо. Жаль очень людей, но хорошо, что маршрутки отъехали. Так жертв было бы больше, — розповідає Іван Запороженко, 23 роки.

За день у Дніпропетровську сталося шість аварії.

Список загиблих за даними сайта www.056.ua:

Твердохліб Маргарита Олександрівна, 73 роки

Замурейко Людмила Борисівна, 49 років

Губа Віра Георгіївна, 33 роки

Губа Кирило Владиславович, 9 років

Стежко Ольга Анатоліївна, 28 років

 

Перебувають у лікарні:

Дорошков Олег Олегович, 51 рік

Лапшина Галина Йосипівна, 50 років

Шкребець Ніна Олексіївна, 65 років

Писаренко Олексій Сергійович, 16 років

Горбун Катерина Геннадіївна, 17 років

Зараз ви читаєте новину «Десятьох людей збило авто на зупинці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі