понеділок, 15 квітня 2013 07:15

У сушених овочах та фруктах зберігаються вітаміни

— На весну в мого сина почав падати гемоглобін. Дільнична педіатр, крім ліків із залізом, порадила давати полуницю, чорницю, кріп. А де їх зараз узяти? На ринку нема, у супермаркетівських овочах та фруктах нітратів більше, ніж вітамінів, — говорить 27-річна Марина Подолян, мати 2-річного Дениса.

Живе в селі Оброшине Пустомитівського району Львівщини. Розповіла про проблему свекрусі.

— Вона дістала із шухляди два кульки. Один — із сушеними овочами, другий — фруктами та ягодами. Каже, у них вітаміни добре зберігаються. Тепер малому варю компоти. Ягоди й персики до каші додаю. Він дуже любить овочеве рагу із сушеними кабачками, баклажанами та болгарським перцем.

Марина придбала за 3 тис. грн сушарку "Дачник-4" на сайті t-klio.dp.ua. Це єдиний постачальник таких приладів в Україні, торгує 10 років. Привезли за два дні. Сушильна шафа виготовлена з іржостійкої сталі, має металевий корпус і чотири піддони. Температура у зоні сушіння 30-70°С. Овочі та фрукти не втрачають аромату. Прилад споживає мало електроенергії — 0,4 кВт. Важить 10 кг, заввишки 60 см. Під кришкою є знімне деко. На ньому все сушать. Для кожного продукту необхідна певна температура. Її змінюють за допомогою терморегулятора на панелі шафи.

З початком літа Марина Подолян сушитиме овочі, яблука та груші зі свого городу й саду.

— Виявилося, що сушарку можна використовувати замість мікрохвильовки, — додає Марина. — Чоловік у ній сніданок розігріває. А я на день народження рибу та м'ясо запікала. Після того двоє гостей дружинам такі самі сушарки замовили.

Зараз ви читаєте новину «У сушених овочах та фруктах зберігаються вітаміни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі