четвер, 20 січня 2022 06:35

Город на вікні підживлюють кавовою гущею

— Навчилася вирощувати зелень на вікні. Серед зими маю свіжі петрушку, базилік, розмарин і кріп, — каже Юлія Забіла, 44 роки, з міста Нова Каховка Херсонської області.

У прямокутні ­продовгуваті горщики кидає керамзит для дренажу. Підсипає сухий гідрогель, який ­поступово розбух­не й утримуватиме вологу. Тоді можна рідше поливати посіви. Такий гель продається в садових магазинах. Його додає до землі в пропорції 1:4. Засипає ґрунт і сіє зелень ранніх сортів. Горщики накриває плівкою до появи паростків, щоб створити парниковий ефект.

— Якщо стебла витягнулися, значить, не вистачає світла. Як листя пожовтіло — надлишок вологи, — додає Забіла.

Розмарин і кріп поливає не частіше разу на тиждень. ­Базилік та петрушка люблять більше вологи. Щоб листя у трав було пружніше, треба обприскувати водою кімнатної температури. Домашню зелень підживлює рештками чаю чи кави. Рослини стають міцніші й не бояться холодних шибок.

— Щоб не заводилася ­мошка на розсаді, обробляю її розчином апельсинових шкірок. Цед­ру з трьох цитрусів заливаю літ­ром окропу. Кип'ячу хвилину, накриваю кришкою і настоюю 2 години. Ціджу й одразу оброб­ляю з пульверизатора, бо розчин не можна зберігати.

Зараз ви читаєте новину «Город на вікні підживлюють кавовою гущею». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі