пʼятниця, 08 липня 2011 00:00

Баклажани поливають теплою водою з медом

38-річна Ольга Балинська з Вінниці продає на ринку баклажани. Вирощує їх із ранньої весни до пізньої осені на городі понад 10 років.

— Саме страшне для баклажанів це отакі перепади температури, як на цьому тижні. Удень жара, а потім пішов дощ і зробилося холодно, — пояснює. — Листя одразу починає скручуватися в трубочку. Тоді рослину краще накрити пластиковою пляшкою, навіть літом.

Ранні сорти вона вирощує в теплиці, середні та пізні — на городі у відкритому ґрунті.

— Біля кожної рослини поставила палку, до неї прибила перевернуту пластикову бутилку. В кришечці зробила кілька дірочок. Туди наливаю суміш меду і господарського мила. І цим підливаю рослини до першої зав'язі. Такий тип догляду порадили знайомі з Херсона. Вони вирощують баклажани промислово. Пояснили мені так, що мед дає необхідні вітаміни і мікроелементи, а мило відлякує шкідників.

На відро теплої води бере склянку меду і півшматка господарського мила. Перемішує до повного розчинення і розливає по пляшках. Таке добриво використовує в період цвітіння та плодоношення.

— У період цвітіння я трясу рослини. Тоді пилок із квіток опадає на сусідні квіти і баклажанів буде більше.

Два роки тому на баклажани вінничанки напала плодова гниль. Плодоніжка псувалася, і "сині" відпадали невеликими. Від цієї хвороби допоміг препарат "Фітоспорін".

Зараз ви читаєте новину «Баклажани поливають теплою водою з медом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі