середа, 27 грудня 2006 17:11

Араукарію розводять черешками

44-річна киянка Наталія Афоніна вирощує у квартирі араукарію. Ця рослина 50 см заввишки. Має м"які зелені гілочки, схожі на ялинкові. На відміну від інших хвойних, араукарія чудово почувається в домашніх умовах. Її не обов"язково висаджувати у відкритий ґрунт.

— Араукарія родом із субтропіків. Тому квартирна температура її цілком влаштовує. Щороку прикрашаємо її іграшками та дощиком. Має оригінальний вигляд. І грошей на ялинку не витрачаємо, — розповідає пані Наталія.

Араукарія любить світло, але не прямі сонячні промені. Улітку її можна виставляти в сад або на балкон. Рослину потрібно часто обприскувати водою. Підтримувати температуру 20 градусів влітку і близько п"яти взимку. Через високу температуру, сухе повітря і брак світла голки араукарії опадають.

— Рослина не потребує багато води. Узимку взагалі поливаю рідко. Навесні та влітку трохи підживлюю її рододендроновим добривом, — продовжує жінка.

Найкраще араукарія ростиме у глиняно-дерновій землі з піском та перегноєм. Для розведення цієї рослини у грудні–січні відрізають черешки верхніх пагонів і пересаджують у новий горщик. Для кращого росту корінців додають добрива.

— Роздала росточки своїм знайомим. Тепер усі зустрічатимуть Новий рік з араукаріями.

Зараз ви читаєте новину «Араукарію розводять черешками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі