неділя, 24 березня 2024 11:35

Щоб урожай був гарним: як правильно доглядати за теплицею навесні

Щоб урожай був гарним: як правильно доглядати за теплицею навесні
Теплиці навесні потребують особливого догляду. Фото: ferma.veseldom.com

Початок весни для дачників і городників ‒ один з найгарячіших періодів. В тому числі й для тих, хто має теплиці.

Адже, щоб урожай був багатим, за теплицею потрібно правильно доглядати. І починати слід з ранньої весни. Gazeta.ua зібрала кілька порад щодо робіт з теплиці навесні.

Насамперед теплицю потрібно знезаразити та провести боротьбу зі шкідниками. Дезінфекція теплиці суттєво вплине на майбутній урожай.

Є чимало препаратів, якими можна навесні обробити теплицю. Але важливо пам'ятати, що при обробці землі органічними розчинами слід закривати ділянку плівкою для створення вологого тепла.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Догляд за грядками навесні: що робити й коли починати

При обробці теплиць застосовують сірчані шашки, що продаються в господарських магазинах і на ринках. Можна також використати хлорне вапно. Ним обприскують теплиці і ґрунт з розрахунку 400 грам на відро води. Обробляють ґрунт також фітоспоріном або мідним купоросом, хлорним вапном та хлорпікрином.

Очистити теплицю навесні можна простими, але ефективними засобами. Так можна зробити розчин господарського мила й промивати губкою або віконним очищувачем. Підійдуть також прості синтетичні засоби очищення. Наприклад, побутова хімія. Але при цьому видаляти препарат з поверхні слід ганчіркою.

Можна використати гірчичний порошок, вологою губкою протираючи стінки та поверхні теплиці. Добре зарекомендував себе й розчин нашатирного спирту.

Важливо в теплиці навесні також правильно перекопати ґрунт. До нього при цьому додають перепрілу тирсу, розкислений торф, підготовлений ґрунт для теплиць.

Не зайвим буде додати до тепличного ґрунту верховий або низинний торф, вапнякове борошно або комплексне мінеральне добриво з мікроелементами.

Щоб цибуля гарно вродила потрібно зробити її знезараження перед посадкою. Для цього слід дотримуватись певних правил, пише Gazeta.ua.

Для отримання хорошого врожаю напередодні посадки цибулі потрібно ретельно піддати обробці необхідними препаратами

Зараз ви читаєте новину «Щоб урожай був гарним: як правильно доглядати за теплицею навесні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі