четвер, 31 жовтня 2019 12:59

Бензопила чи електропила: що краще вибрати для саду

Бензопила чи електропила: що краще вибрати для саду
Переваги та недоліки електричних та бензинових пил

Жоден господар не сумнівається — в господарстві не можна обійтись без пили. Коли діло доходить до придбання інструменту, доводиться вибирати між двома різновидами ланцюгових пил — електричними та бензиновими. Кожен з них має свої особливості, переваги та недоліки.

Кожен, хто має відношення до садово-дачних робіт, знає, наскільки полегшує роботу наявність якісної пили. Мова йде не про ручний інструмент, а про бензинові та електричні пили. Щоб правильно вибрати інструмент, потрібно знати особливості кожної категорії.

Електропили

Крім використання електричної енергії, електропили мають деякі особливості, на які варто звернути увагу.

Переваги електропили

• Використовувати електропилку простіше. Володар такого інструменту може забути про складне обслуговування — достатньо буде увімкнути пилу в розетку.
Ланцюгові електропили не виділяють в повітря вихлопні гази. Це дозволяє працювати ними навіть у закритих приміщеннях.
• Невелика вага та низький рівень вібрації забезпечують комфорт при використанні пили новачками.

Недоліки електричних пил

• Електричну ланцюгову пилу неможливо використовувати без підключення до мережі. Для її використання в саду доведеться протягнути подовжувач.
• Електричним інструментом не можна працювати при підвищеній вологості.
• Потужність двигуна електропили поступається бензиновим варіантам.

Бензопили

Так само, як і електропили, бензиновий інструмент має особливості, що надають йому певної специфіки при експлуатації.

Переваги бензопил

• Пили з бензиновим двигуном мобільні та універсальні — їх можна використовувати будь-де і будь-коли, незважаючи навіть на дощ.
• Це потужний інструмент, що може працювати у декількох режимах роботи.

Недоліки бензопил

• Двигун внутрішнього згоряння бензопили не може працювати без бензину та масла, які треба змішувати, зберігаючи певні пропорції.
• Виділення вихлопних газів та диму під час роботи з інструментом робить використання ланцюгових бензопил неможливим у закритих приміщеннях.

Висновок

Порівнявши обидві категорії садової техніки, можна дійти певних висновків. Потужними бензопилами частіше користуються професійні працівники для інтенсивної роботи. А от для роботи в саду та виконання побутових завдань цілком підійде електрична пила.

Зараз ви читаєте новину «Бензопила чи електропила: що краще вибрати для саду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі