субота, 21 вересня 2024 02:20

Як захистити яблуні від морозів: важливі поради

Як захистити яблуні від морозів: важливі поради
Перед настанням зими потрібно подбати про яблуні. Фото: agro-market.net

Яблуні досить добре переживають зиму. Але для того, щоб наступного року отримати гарний урожай, потрібно восени подбати про дерева.

Рясного поливу вони потребують до середини жовтня. Це доставляє поживні речовини до коріння вглиб, пише Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому під горіхом треба збирати опале листя

Досвідчені садівники кажуть, що не слід підживлювати дерева перед періодом сплячки. Адже в такому випадку яблуні ростимуть навіть тоді, коли їм уже потрібно впадати в сон.

На зиму яблуню варто мульчувати правильними матеріалами. Найкраще для цього підійде суміш із соломи або твердої деревини, присипаної гравієм. Така мульча добре прикриє коріння дерева до настання весни.

Після опадання листя яблуню обов'язково потрібно захистити від шкідників. Так, від мишей та зайців допоможе дротова огорожа. А клейкі та бар'єрні стрічки не дадуть вразити дерево личинкам зимового п'ядуна.

Щоб садові дерева пережили зиму, важливо знати деякі правила догляду восени.

Саме в цей період йде основна підготовка рослин до серйозних випробувань взимку. Восени важливо не допустити кількох поширених помилок при догляді а садом.

Зараз ви читаєте новину «Як захистити яблуні від морозів: важливі поради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі