понеділок, 08 квітня 2024 07:13

Як збільшити врожай полуниці вдвічі - змініть послідовність робіт на грядці

Як збільшити врожай полуниці вдвічі - змініть послідовність робіт на грядці
Урожай полуниці можна значно збільшити, якщо дотримуватись певних правил. Фото: telegraf.com.ua

Слимаки, попелиця та інші шкідники часто знищують половину або й більше врожаю полуниці.

Щоб їх позбутися обробляють насадження навесні, як тільки встановлюється тепла погода, а земля просихає від вологи. Однак, часто городники припускаються помилки, яка коштує значну частину врожаю, пише Gazeta.ua.

Справа у послідовності догляду за грядкою полуниці на весні. Зачасту насамперед прибирають старе листя й лише потім обробляють насадження засобами від шкідників.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли і як обрізати малину навесні - важливі правила

Багато різних жучків та комах зимують у корінні полуниці. Навесні вони прокидаються й розвивають активну діяльність. Так само шкідники пересиджують зиму у старому листі. Тому, якщо спочатку обробити його, вони вже не зашкодять урожаю.

Тільки після обробки засобами від шкідників торішнього листя та іншого сміття й загибелі шкідників, його можна згребти із грядки. Тоді захистити урожай вдасться значно ефективніше, стверджують досвідчені садівники й городники.

Щоб забезпечити гарний урожай помідорів, перцю, огірків, капусти та інших овочів, важливо правильно підготувати розсаду.

Зокрема, її слід забезпечити якісним добривом. Одним із ефективних способів може бути власне добриво, яке не тільки сприяє зростанню розсади, але й покращує імунітет рослин і забезпечує додаткове живлення.

Зараз ви читаєте новину «Як збільшити врожай полуниці вдвічі - змініть послідовність робіт на грядці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі