понеділок, 19 серпня 2024 02:20

Як захистити погріб від мишей: ефективні природні способи

Як захистити погріб від мишей: ефективні природні способи
Урожай в погребі потрібно захищати від гризунів. Фото: zemliak.com

У погребі добре тримати урожай взимку. Але слід подбати, щоб запаси надійно зберігались.

Зокрема, серйозною проблемою можуть стати миші. Gazeta.ua наводить кілька ефективних природних засобів від шкідників у погребі.

Насамперед його потрібно ретельно очистити. Погріб слід регулярно прибирати. Адже гризуни люблять бруд і залишки їжі. Важливо видаляти всі залишки продуктів та сміття. Потрібно підмітати та чистити поверхні, прочищати вентиляційні отвори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як боротися із сосонкою на городі: ефективні методи

Слід також позакривати всі щілини, адже навіть через найменші з них миші можуть пробратися до погреба. Необхідно замазати всі тріщини в стінах та перевірити двері. Можна використовувати спеціальні захисні сітки для вентиляції.

Зрештою, є кілька природних засобів, що допоможуть відлякати мишей. Це, наприклад, м'ята. Кілька її гілочок можна розкласти у різних кутках погреба й вона відлякуватиме гризунів.

Допомагають також ефірні олії розмарину або евкаліпту. Окрім того, добре відлякують мишей перець та кориця. Їх варто розсипати їх у місцях, де можуть з'явитися миші.

Погріб потрібно регулярно оглядати та перевіряти на наявність мишей. Якщо помітите найменшу їхню активність, слід негайно вживати заходів.

Завдяки цим порадам, можна значно знизити ризик пошкодження ваших запасів у погребі та зробити безпечне середовище для зберігання урожаю.

Якщо не боротися із мишами та щурами, вони доволі швидко можуть знищити ваше майно та завдати непоправної шкоди урожаю.

Допомагають боротися із гризунами не лише дорогі хімікати, а й прості й екологічно чисті засоби.

Зараз ви читаєте новину «Як захистити погріб від мишей: ефективні природні способи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі