субота, 01 липня 2023 02:20

Як правильно підв'язувати огірки, щоб був великий урожай: поради городникам

Як правильно підв'язувати огірки, щоб був великий урожай: поради городникам
Для багатого урожаю огірки потрібно підв'язувати. Фото: vetobereg.kiev.ua

Правильною підв'язкою огірків перед їх дозріванням можна домогтись багатого врожаю.

Підв'язувати огірки можна багатьма способами. Найголовніші зібрала Gazeta.ua.

Для найпоширенішого методу вам знадобляться дві металеві труби або дерев'яні опори. Їх потрібно вбити в землю по краях грядки з огірками. Між ними в кілька рядів натягують міцну мотузку або канат. Відстань між рядами має бути 25-30 см. Потім стебла молодої рослини витягніть до нижньої опори і закріпіть їх там.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Починають збирати перший врожай овочів: посівний календар на липень

Огірки також можна підв'язувати вертикальним способом. Для цього до стійкої перекладини слід прив'язати мотузки або смужки тканини шириною приблизно 3 см. По довжині вони повинні бути до самої землі по одній на кожен кущ. Потрібно кінці тканини закріпити до кожної рослини, не зав'язуючи, на невеликій відстані від землі.

Для підв'язки огірків краще використовувати ганчір'яну мотузку. Вона не повинна перетирати стебла при сильному вітрі або під вагою плодів.

Але є й огірки, які не потрібно підв'язувати. Це, наприклад, кущові, які вирощують у великих вазонах, а також на балконах і лоджіях.

З огірками на грядці часто трапляється таке, що вони не дають зав'язей. Замість цього з'являється лише пустоцвіт. Причин цього може бути декілька. Поради щодо підживлення огірків, щоб розвивались зав'язі, зібрала Gazeta.ua.

Для того, щоб урожай помідорів був якісним і багатим, за ними потрібно правильно доглядати. Важливо оприскувати та поливати помідори необхідними поживними речовинами на кожному етапі вирощування.

Зараз ви читаєте новину «Як правильно підв'язувати огірки, щоб був великий урожай: поради городникам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі