понеділок, 28 серпня 2023 19:30

ЗСУ звільнили Роботине – що це значить для фронту

ЗСУ звільнили Роботине –  що це значить для фронту
ЗСУ звільнили Роботине Пологівського району Запорізької області. Фото: Оперативний ЗСУ

Українські війська звільнили Роботине Запорізької області. ЗСУ просуваються у бік Новопрокопівки та Очеретуватого. Росіяни кинули на цю ділянку фронту найбоєздатніші підрозділи. І за умови нашого руху далі – ситуація для окупантів стане дуже складною. Про це в коментарі Gazeta.ua розповів військовий експерт Іван Ступак.

"Кожен звільнений населений пункт важливий. У справу пішли вже танки Challenger, тож судячи з усього, основні мінні поля вже пройдені. Звісно, вони не закінчилися. Але не такої інтенсивності, не настільки масштабні. І рух далі на тій ділянці фронту буде більш пришвидшеним. Наші військові вийшли на позиції росіян, де вони ховаються, мають укріплення. Далі їх будуть штурмувати. Ми стали трохи ближчими до Криму – зможемо точніше влучати в окремі точки", – сказав Ступак.

Зараз бачимо повідомлення на західних майданчиках, що росіяни кинули на Роботино десантно-штурмові війська, наголосив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Півтора року минуло, а плани ворога досі не реалізовані": чому ми навчилися від початку повномасштабної війни

"Це значить, що це одні з їх останніх резервів. Тобто це їх спроба врятувати ту ділянку фронту. Наші військові далі не обов'язково будуть рухатися по прямій до Токмака чи до Мелітополя. Можуть піти ліворуч чи праворуч – там, де менш укріплені райони. Це ніби велике полотно скла – там завжди є точка, куди можна несильно вдарити і те скло розпадеться на шматки. Треба знайти цю слабку точку", – додав Ступак.

Наближення до Мелітополя означатиме, що росіяни позаду нашого руху, опиняться у майже напівоточенні, уточнив експерт.

"Нижче Роботиного, не важливо куди підуть наші, ті, хто сидить справа від нашого руху – в Енергодарі бойовики "Ахмату" – їм не позаздриш. У них праворуч залишки водосховища, де наші, зліва – українські війська просуваються. Тому вони вже мають думати, куди тікати", – пояснив Ступак.

Українські війська звільнили Роботине Пологівського району Запорізької області. ЗСУ просуваються далі, повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Попри шалений опір ворога, українські війська просуваються у бік Новопрокопівки та Очеретуватого.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ звільнили Роботине – що це значить для фронту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі