пʼятниця, 04 березня 2022 23:07

Спецтема: Війна Росії проти України

"Ви дали зелене світло для бомбардування міст і сіл" - Зеленський жорстко пройшовся по НАТО

"Ви дали зелене світло для бомбардування міст і сіл" - Зеленський жорстко пройшовся по НАТО
Володимир Зеленський незадоволений рішенням НАТО не закривати небо над Україною. ФОТО: president.gov.ua

Керівництво НАТО на сьогоднішньому саміті не закрило небо над Україною і дало агресору зелене світло на подальше бомбардування українських міст і сіл.

Це був слабкий саміт, який провів Альянс, заявив у своєму відеозверненні президент Володимир Зеленський.

"Є повне враження, що маємо пом'янути гарантії та обіцянки безпеки, рішучість альянсів та цінності, які для декого померли. Сьогодні був слабкий саміт НАТО. Було видно, що не всі вважають боротьбу за свободу Європи метою №1. Всі розвідки Альянсу чудово знають про плани ворога і підтвердили, що РФ хоче продовжувати наступ. Знаючи, що нові удари неминучі – НАТО свідомо ухвалило рішення не закривати небо над Україною", - заявив глава держави.

Країни НАТО самі створили наратив, що закриття неба над Україною спровокує пряму агресію Росії проти Альянсу, додав Зеленський.

"Це самогіпноз для тих, хто слабкий і невпевнений внутрішньо. Хоча і може володіти зброєю у рази сильнішою, ніж є у нас. Ви мали думати про людей, про людяність. А про що ви думали? Усі люди, які загинуть від цього дня – загинуть також і через вас, через вашу слабкість і роз'єднаність", - сказав президент України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Під Києвом окупанти розтріляли авто з шістьма людьми

Усе, на що спромігся Альянс на сьогодні – це провести через систему своїх закупок 50 тон дизпалива для України, зазначив Володимир Олександрович.

"Мабуть для того, щоб ми могли спалити Будапештський меморандум. Хіба такого НАТО ми хотіли? Сьогодні керівництво Альянсу дало зелене світло для подальшого бомбардування міст і сіл. Не знаю, чи здатні ви захистити свої країни. Від нас ви не зможете відкупитися літрами палива за літри нашої крові, пролитої за нашу спільну Європу, свободу і майбутнє", - підсумував президент.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

Зараз ви читаєте новину «"Ви дали зелене світло для бомбардування міст і сіл" - Зеленський жорстко пройшовся по НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі