середа, 20 вересня 2023 06:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни зазнали суттєвих втрат на одному з напрямків

Росіяни зазнали суттєвих втрат на одному з напрямків
Втрати окупантів у Запорізькій області суттєво зросли. Фото: facebook.com/pressjfo.news

На тлі контрнаступу українських військових втрати російських загарбників суттєво зросли у Запорізькій області.

Вочевидь росіяни зіткнулися з нестачею боєздатних підрозділів, які командування армії РФ могло перекинути на цю ділянку фронту, зазначають аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

"Війська РФ втратили 18 вересня на Таврійському напрямку, включаючи захід Запорізької області, 313 осіб особового складу (ймовірно, вбитими та пораненими). Це значно перевищує російські втрати за попередні два дні, коли війська окупантів втрачали приблизно 200 солдатів на день. Російські повітряно-десантні війська (ПДВ) ведуть оборонні дії на заході Запорізжжя. Для прикриття частин цих ПДВ прибули загони "Шторм-Z" із в'язнями-призовниками", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ розповіли про успіхи контрнаступу

В Інституті вивчення війни вважають, що Росія має необхідність прикривати ці частини ПДВ при можливому відступі.

Раніше експерти ISW спостерігали, як елементи російської 7-ї гвардійської гірськострілецької дивізії та 76-ї гвардійської дивізії ПДВ проводили контратаки проти ЗСУ в районі Роботиного в 10 км на південь від Оріхова. Тоді аналітики оцінювали, що ці операції, ймовірно, сильно послабили ці сили ПДВ.

"Загони "Шторм-Z" найчастіше неефективні у бою і, швидше за все, забезпечать російську оборону на заході Запорізької області незначною бойовою міццю", – сказано у свіжому звіті.

Вчора втрати росіян в Україні перетнули нову психологічну позначку.

Загальні бойові втрати Росії на ранок 19 вересня склали понад 273 460 окупантів. За добу лави "200-х" поповнили ще понад 520 російських загарбників, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни зазнали суттєвих втрат на одному з напрямків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі