вівторок, 19 вересня 2023 09:10

Спецтема: Війна Росії проти України

ЗСУ розповіли про успіхи контрнаступу

ЗСУ розповіли про успіхи контрнаступу
Українські війська ведуть штурмові дії в районі південніше Бахмута. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На Донбасі Збройні сили України ведуть штурмові дії в районі південніше Бахмута.

Сили оборони завдають ворогу значних втрат, закріплюються на досягнутих рубежах, заявив 19 вересня речник Генерального штабу ЗСУ Андрій Ковальов, передає Gazeta.ua.

"Разом із тим на цьому ж напрямку наші воїни відбили контратаки російських військ, зокрема в районі Кліщіївки. Також противник намагався відновити втрачене положення в районі Андріївки, але успіху не мав", – сказав речник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Втрати росіян в Україні перетнули нову психологічну позначку

На півдні України Сили оборони відбили контратаки росіян на Мелітопольському напрямку в Запорізькій області.

"Там противник вів безуспішні наступальні дії в районі Роботиного, намагаючись відновити втрачені позиції. ЗСУ продовжують тримати оборону на зайнятих рубежах, завдають окупаційним військам втрат", – додав Ковальов.

Розпочалася 573-тя доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. Протягом минулої доби відбулося 35 бойових зіткнень.

Сили оборони продовжують ведення оборони на сході та півдні країни, наступальної операції на Мелітопольському напрямку та наступальних дій на Бахмутському напрямку,. Знищують ворога, крок за кроком звільняють тимчасово окуповані території, закріплюються на досягнутих рубежах. Авіація Сил оборони завдала дев'ять ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Підрозділами ракетних військ уражено два райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника, три зенітно-ракетних комплекси, 19 артилерійських засобів і пункт управління противника.

Зараз ви читаєте новину «ЗСУ розповіли про успіхи контрнаступу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі