середа, 20 квітня 2022 18:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни обстріляли Сумську область із "Градів", Чернігівську - з мінометів

Росіяни обстріляли Сумську область із "Градів", Чернігівську - з мінометів
Так виглядають зруйновані будівлі після обстрілів окупантами. Фото: Генштаб ЗСУ

Російські війська продовжують обстрілювати українські території. На цей раз росіяни обстріляли Сумську область із "Градів" та Чернігівську - з мінометів.

Обстріли вони вели зі своєї території, повідомляє представник Державної прикордонної служби Андрій Демченко.

За його словами, українські прикордонники та Збройні Сили України вийшли на державний кордон у Київській, Чернігівській та Сумській областях. Загальна протяжність кордону в трьох областях становить 1200 км.

"Проводяться заходи з розвідки місцевості в прикордонному, інженерному облаштуванні, створюються опорні пункти, пункти спостереження та контрольні пости, а також інші певні місця для несення служби прикордонниками. Класичної охорони кордону не відбувається, адже залишається небезпека мінування місцевості, роботи ДРГ і обстрілів із суміжного боку", - розповів Демченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Людей закликають повертатися додому - як Сумщина оговтується від вторгнення Росії

При цьому він додав, що з території РФ із системи "Град" обстріляли територію Сумської області, а з мінометів - Чернігівської.

"Ворог в один із днів тричі вів мінометний вогонь по території Чернігівської області навпроти державного кордону. Снаряди влучали поряд із населеним пунктом Синьківка, над місцевістю постійно кружляв ворожий безпілотник. На напрямку Синьківки прикордонний наряд виявив групу осіб зі зброєю, яка намагалася потрапити на територію України. Був відкритий вогонь, після чого вони відійшли. Розвідувально-пошукові групи на Чернігівщині продовжують виявляти схрони зі зброєю, боєприпасами та снарядами, залишені військовослужбовцями Російської Федерації", - пояснив він.

Також Демченко зазначив, що в Росії на окремих напрямках навпроти Чернігівської та Сумської областей окупанти проводять інженерне облаштування позицій і спостережних постів, а також зафіксовано переміщення військової техніки.

Російські військові втягують у ведення бойових дій підлітків із тимчасово окупованих територій України. Під час виконання бойових завдань окупантів загинув випускник клубу "Юность Новороссии" організації "Патриотическая ассоциация Донбасса" Андрій "Цербер". Його поховали 15 березня.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни обстріляли Сумську область із "Градів", Чернігівську - з мінометів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі