середа, 13 квітня 2022 14:02

Людей закликають повертатись додому - як Сумщина оговтується від вторгнення Росії

Людей закликають повертатись додому - як Сумщина оговтується від вторгнення Росії
Дмитро Живицький Фото:magnolia-tv

Сумщина продовжує оговтуватися після вторгнення російських окупантів.

Відновлюють проїзд дорогами та розміновують, повідомив голова Сумської обласної військової адміністрації Дмитро Живицький під час брифінгу, передає кореспондент Gazeta.ua.

"Територія області серйозно замінована. Є міни, розтяжки. Ми заборонили людям ходити до лісу, в лісосмуги, їздити польовими дорогами. Лише тими, що перевірені", - сказав Дмитро Живицький.

Закликають всіх повертатися додому. Особливо людей працездатного віку, хто може брати участь у відновленні економіки, інфраструктури області.

"Із військовими працюємо над обороною, щоб ворог не пройшов. Як це було раніше, що протягом місяця вільно заїжджали, виїжджали, коли й куди їм хотілося. Такої ситуації не буде. Люди активно повертаються. Все більше світла горить у вікнах. Все більше користуються комунальним транспортом. Люди просять відновити сполучення між населеними пунктами області та міжрегіональне", - наголосив керівник ОВА.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сумщині треба понад 10 млрд грн, щоб оговтатися від "русского мира"

Також відсьогодні відновлюється робота Укрзалізниці на Сумщині, зауважив він.

"Сьогодні відновлюють рух міжміських і приміських потягів. Ними люди їздять на роботу, в село, на дачу. Відновлює роботу "Слобожанський експрес", який запустили перед Новим роком. Але з початком війни залізничне сполучення було зупинено. Рухається цей експрес маршрутом Ворожба - Харків . Також напрямки Конотоп - Шостка, Суми - Конотоп, Краснопілля - Охтирка, Лебедин - Ровни. Відновлюємо сполучення з Харківською областю", - додав голова адміністрації.

мМршрути до Києва поки що складно запустити. Але над цим працюють, зазначив Живицький

Російська армія на 11 квітня не має ударного угруповання на кордоні РФ із Сумською областю, заявив голова Сумської ОВА Дмитро Живицький. Покидати область зараз потреби немає.

Влада робить усе, щоб окупанти більше не їздили по області, "як у себе вдома". Військові намагаються не допустити ворога на Сумщину. Відновлюватимуть автобусне та залізничне сполучення. Запрацювали підприємства, почалася посівна - з військовими домовляються, щоб навіть засіяти землі вздовж кордону.

Зараз ви читаєте новину «Людей закликають повертатись додому - як Сумщина оговтується від вторгнення Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі