понеділок, 07 березня 2022 13:32

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупований Енергодар прощається із вбитими захисниками Запорізької АЕС
3

7 березня з 11:00 в Енергодарі Запорізької області прощаються із загиблими військовослужбовцями Національної гвардії України Євгеном Уколовим та Михайлом Фроліковим.

Про це повідомив мер міста Дмитро Орлов у Facebook.

Фото: t.me/orlovdmytroEn/208

"Енергодар прощається з загиблими героями Євгеном Уколовим та Михайлом Фроліковим, які боронили Запорізьку АЕС", - написав він.

На кадрах видно, що провести в останню путь героїв прийшли кілька сотень людей. Дехто з них тримав національні прапори України. Люди скандували: "Героям слава!".

Воїнів вбили у ніч на 4 березня. Тоді окупанти почали обстрілювати енергоблоки АЕС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мерію захопленого Енергодара перенесли до піцерії

Під час штурму атомної електростанції загинув також Юрій Квач. Ще четверо дістали поранення.

"Стан двох нацгвардійців, які героїчно боронили Запорізьку АЕС, залишається важким. Вони знаходяться у відділенні інтенсивної терапії. Лікарі борються за їх життя. Ще двоє поранених під час обстрілу блокпоста енергодарців лікуються вдома в амбулаторних умовах", - повідомляв Орлов 5 березня.

Через обстріл енергоблоків ЗАЕС в Енергодарі спалахнула пожежа. Місто лишилося без тепла. Поки що радіаційний фон на території Запорізької області лишається без змін та не несе загрозу життю та здоров'ю населення.

Російські окупанти де-факто контролюють Енергодар, повідомив радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко. Однак Запорізька АЕС вже "в українських руках".

Зараз ви читаєте новину «Окупований Енергодар прощається із вбитими захисниками Запорізької АЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі