пʼятниця, 04 березня 2022 06:36

Через 3,5 години після початку активних бойових дій на Запорізьку АЕС пустили пожежників (оновлено)

Через 3,5 години після початку активних бойових дій на Запорізьку АЕС пустили пожежників (оновлено)
Пожежники приїхали на Запорізьку АЕС. Фото: Кореспондент

Станом на 05:20 на Запорізькій АЕС у м. Енергодар підрозділи ДСНС виїхали на гасіння пожежі в учбово-тренувальному корпусі. До гасіння залучено 44 особи та 11 од. техніки ДСНС.

Відбувається горіння приміщень на третьому, четвертому та п'ятому поверхах. Попередньо жертв та постраждалих немає, повідомили в ДСНС.

Оновлено: о 06:20 пожежу ліквідовано. Жертв та постраждалих немає.

Витоку радіації на станції не зафіксовано, – повідомили в Верховній Раді.

Загрози розповсюдження радіації не помічено, повідомив представник пресслужби Запорізької АЕС Андрій Туз

У службі заявили, що цей енергоблок підірвати практично неможливо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обстріли припинились, ситуація незрозуміла - що відомо про Запорізьку АЕС

"Евакуації мешканців Енергодара через ситуацію на Запорізькій АЕС прямо зараз не буде. Але план евакуації вже готується попри те, що зруйнована інфраструктура і місцями присутні російські війска" – повідомив голова ОДА Олександр Старух.

Міжнародне агентство з атомної енергії звернулося із закликом до збройних сил Росії та України утриматися від проведення бойових дій поблизу Запорізької АЕС. Генеральний директор Гроссі закликав до негайного припинення застосування сили в Енергодарі, а також звернувся із закликом до діючих там збройних сил утриматися від насильства поблизу АЕС.

Агентство продовжує вести консультації з Україною та іншими сторонами з метою надання країні максимальної можливої допомоги у її прагненні підтримувати ядерну та фізичну ядерну безпеку в поточних складних умовах.

Вночі внаслідок активних бойових дій біля Запорізької АЕС і обстрілу станції окупантами почалася пожежа, був ризик витоку радіації і техногенної катастрофи.

Зараз ви читаєте новину «Через 3,5 години після початку активних бойових дій на Запорізьку АЕС пустили пожежників (оновлено)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі