пʼятниця, 04 березня 2022 04:54

Обстріли припинились, ситуація незрозуміла - що відомо про Запорізьку АЕС

Обстріли припинились, ситуація незрозуміла - що відомо про Запорізьку АЕС
Ситуація на Запорізькій АЕС станом на зараз. Фото: Запорізька АЕС

Наразі обстріли на Запорізькій АЕС поки що припинилися, але ситуація вкрай невизначена

"Розбомбили все, що можна, у тому числі і блоки і все інше. Зараз інформацію уточнюють, складно все сказати. [До станції] виїхала біла машина, представники російських військових. Блимає фарами. Зараз визначається, чи виходитимуть до них на переговори, чи що як далі діяти", - сказав речник Запорізької АЕС Андрій Туз у коментарі Російській службі Бі-бі-сі.

"Ядерна безпека на ЗАЕС порушена. Ми робимо все можливе, але пожежа йде, пожежників не допустили. Є великі небезпеки. На станції бойові дії. Реактори в небезпеці", заявив в. о. генерального директора Ігора Мурашова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Негайно припиніть обстрілювати Запорізьку АЕС - міський голова Енергодару

"Внаслідок обстрілів за територією АЕС продовжує горіти одна з будівель учбово-тренувального комплексу. Вогнем охоплені 3, 4, 5 поверхи п'яти поверхової будівлі. Окупанти не дають можливості для підрозділів ДСНС приступити до ліквідації наслідків пожежі. Працює один енергоблок із шести. Протипожежний стан АЕС в нормі", повідомили в ДСНС.

"Є поранені, зокрема важкі, немає можливості вивезти Попередньо до лікарні доставили двох поранених як мінімум", - повідомив мер Енергодара Дмитро Орлов.

Він повідомив, що пострілів станом на даний момент немає.

Пожежних не допускають гасіння пожежі. Ситуація дуже критична.

Триває пожежа на Запорізькій АЕС, окупанти обстріляли станцію, пройшла інформація, що кадировці прорвалися на станцію, триває бій.

Зараз ви читаєте новину «Обстріли припинились, ситуація незрозуміла - що відомо про Запорізьку АЕС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі