понеділок, 03 липня 2023 06:37

Спецтема: Війна Росії проти України

Окупантів у Мелітополі вже більше, ніж місцевих жителів

Окупантів у Мелітополі вже більше, ніж місцевих жителів
Стала відома кількість окупантів у Мелітополі. Фото: eastnews.ua

У тимчасово окупованому Мелітополі Запорізької області триває примусова паспортизація та мобілізація.

Російських окупантів у місті зараз більше, ніж місцевих мешканців, заявив у ефірі телемарафону мер Мелітополя Іван Федоров, передає Gazeta.ua.

"У Мелітополі залишилося 60-70 тис. цивільних. Люди кажуть, що військових росіян більше. Ворог обрав місто своїм логістичним центром і тому там так багато військових. Це не лише ті, хто на фронті. Є ще й такі, хто відповідають за придушення спротиву", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мертвих окупантів цілодобово спалюють у крематорії. Сморід несеться на Мелітополь

Гауляйтер захопленої частини області Євген Балицький своїм "наказом" створив чергове "добровольче формування", у яке добровільно вступати ніхто не поспішає.

"Ворог розпочав ще одну хвилю військового обліку. Раніше вони утворили фейковий військкомат і всіх заганяли, щоб люди стали на військовий облік із подальшою мобілізацією та призовом, а тепер утворили на підприємствах так звані військові столи. Тобто, на підприємствах, де понад двоє працівників, всі мають стати на військовий облік", – додав Федоров.

За словами міського голови, в місті продовжується тиск на людей. Лише в Мелітополі загарбники викрали понад 1 тис. людей. Полонених, імовірно, відправляють для риття окопів та фортифікаційних споруд.

Російські окупанти захопили Мелітополь торік 26 лютого. Цього тижня у місті пролунала серія вибухів.

У червні вибухнув тепловоз, який окупанти використовували для перевезення палива, розповів Федоров.

Зараз ви читаєте новину «Окупантів у Мелітополі вже більше, ніж місцевих жителів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі